Sağlık
  • 7.1.2014 09:51

Grip salgını acil servisleri doldurdu

Grip salgını nedeniyle çocuklar, geceyi hastanelerde geçirdi. Aniden etkili olmaya başlayan grip nedeniyle gün içerisinde hastanelere akın edenler, gecenin ilerleyen saatlerinde de hastanelere başvurdu. Bazı vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle doktorların yetersiz kaldığını iddia etti.

Salgının ardından hastanelere çok sayıda başvuru olurken, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin çocuk bölümünde de yığılma yaşandı. Hastane önünde bekleyen vatandaşlar, “ İshal ve kusma var. Evde de zaten bir tane kızım yatıyor. O da aynı şekilde. Hastaneye getiriyorum. 3 gündür buradayım. Doktorlar da birşey demiyor. Bu gece doktora göstermek için tekrar getirdim” dedi.
Yoğunluğun yaşandığı Çocuk Acil bölümünden çıkan bir vatandaş ise grip salgınının olduğunu belirterek, “Bizim çocuğumuzda da salgın var. Yalnız burada bu bölgede 3 milyon insan bu hastaneye geliyoruz. Çocuk Acil’de şuan 2 tane doktor var. Yani 3 milyon insana 2 tane doktor düşüyor. Şuan içeride 100 kişiye yakın insan var. İçeride de 2 doktor var. Üç buçuk saat önce geldik. Tahlilimizi şimdi alabildik” şeklinde konuştu. Vatandaşlar çocuklardaki şikayetlerin, öksürük, yüksek ateş ve geniz akıntısı şeklinde olduğunu dile getirdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:42

İLGİLİ HABERLER