Spor
  • 25.10.2008 02:12

G.SARAY'IN DİRİLİŞİNİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI!..

G.Saray’ın milli yıldızı, "Ümit ve Boemkamp’ın ayrılmasından sonra aramızda toplantı yaptık. Skibbe’ye daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini konuştuk" dedi.
BURSASPOR yenilgisinin ardından adeta kimlik değiştiren Galatasaray’da, yardımcıları görevden alınan teknik direktör Michael Skibbe, ilk müdahaleyi savunmaya yapmanın meyvesini almaya başladı. Yılların tecrübeli ismi Emre Aşık’ı ilk 11’e monte eden Alman çalıştırıcı, Meira’yı da ön liberoya çekince sarı kırmızılılar Trabzonspor ve Olympiakos maçlarını kazanırken, kalesinde de gol görmedi.
Oynadığı futbolla son iki maçta yıldızlaşan ve elde edilen galibiyetlerin gizli kahramanı olan Emre Aşık, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Artık, kazanmayı öğrendiklerini dile getiren milli yıldız, "Galatasaray nasıl oynaması gerektiğini öğrendi. Takım, gol yediği zaman hep defans ve kaleci hatalı görülür. Ama, Skibbe bize bunun aksini söyledi, herkese de bunu anlatmaya çalıştı.
Sevmeyen yok
Biz, forvet hattından itibaren takım halinde savunma yapmaya başladık. Baros, Harry Kewell ve Lincoln bile defans yapmaya başladı. Sahada dimdik durmayı, mücadele etmeyi ve rakibe pozisyon vermemeyi öğrendik. Her geçen hafta daha iyi olacağız. Kazanmaya alıştık" dedi.
Michael Skibbe’ye sımsıkı sarıldıklarını ve geçtiğimiz hafta takım içinde bir toplantı yaptıklarını da sözlerine ekleyen Emre Aşık, "Biz Skibbe’yi seviyoruz. Takımda oynayan, oynamayan herkes hocamıza sımsıkı sarıldı. Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmeler, yani Ümit Davala ve Boemkamp’ın ayrılmasından sonra Skibbe’ye daha fazla sahip çıkmamız gerektiğini ve daha özverili oynamamız gerektiğini konuştuk. Yönetimin desteği de hocamıza çok iyi geldi" diye konuştu.
Hedeflerimiz belli
UEFA’daki hedeflerinin öncelikli olarak gruptan çıkmak olduğunu dile getiren Emre, sözlerini şöyle tamamladı: "İlk önce UEFA’da hedefimiz gruptan çıkmak. Biz şu anda bunu düşünüyoruz. Çünkü UEFA’da öyle bir grupta yer alıyoruz ki, Şampiyonlar Ligi’nden hiçbir farkı yok. Benfica, Hertha Berlin çok iyi takımlar. Kharkiv’in de tehlikeli bir ekip olduğunu Beşiktaş önünde gördük. Grubun favorisi Olympiakos ve biziz. Ancak her an herşey olabilir. Eğer şanssız olmazsak, lider olarak yolumuza devam ederiz. Şu anda bizim için Kadıköy’ü ve UEFA Kupası finalini önce görmek için erken. Fakat heyecanla o vaktin gelmesini ve Kadıköy’de sahada olmayı istiyoruz."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:00

İLGİLİ HABERLER