Gündem
  • 28.10.2008 20:39

GÜL: AB İLE MÜZAKERE SÜRECİNİ PARTİLER ÜSTÜ BİR ANLAYIŞ İÇİNDE ELE ALMAMIZ GEREKİR

ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yasama ve yürütme organlarının temsilcileriyle gerçekleştirilen AB değerlendirme toplantısında, ''AB ile müzakere sürecinin ve bu yolda atılacak adımların günlük siyasi çekişmelerin dışında tutarak, partiler üstü bir anlayış içinde ele alınması gerektiğini'' söyledi.
Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılan ve yasama ile yürütme temsilcileriyle Türkiye-Avrupa Birliği ilişkilerinin ele alındığı toplantıda, AB sürecine nasıl hız kazandırılacağı değerlendirildi. Gül, toplantıda bu yöndeki tavsiyelerini ve önerilerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Gül, öncelikle Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine yeni bir ivme ve hareketlilik kazandırılması gereğine dikkati çekerek, ''Gecikme Türkiye'ye çok şey kaybettirir. Önümüzdeki fırsatları kaçırmamalıyız'' dedi.
Önceliğin samimi bir şekilde AB'ye verilmesini isteyen Cumhurbaşkanı Gül, ''AB ile müzakere sürecini ve bu yolda atılacak adımları günlük siyasi çekişmelerin dışında tutarak, partiler üstü bir anlayış içinde ele almamız gerekir'' görüşünü ifade etti.
TBMM Uyum Komisyonu'nun güçlendirilmesi gerektiğini de belirten Gül, AB ile bağlantılı yasal düzenlemelerin öncelikli ve süratli bir biçimde Komisyon üzerinden geçirilmesinin daha doğru olacağını kaydetti.
Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine yönelik görüşlerin aktarıldığı toplantının, yapıcı bir atmosferde geçtiği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:54

İLGİLİ HABERLER