Gündem
  • 30.7.2008 12:42

GÜL GÜNGÖREN'DE: UTANÇLARINDAN SAHİPLENEMİYORLAR!

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Göngören'deki terörist saldırıyı lanetleyerek, ''Burayı gezen ve gören herkes, bu terör olayını yapanların, bunun arkasında olanların, bunları planlayanların, bunlara cesaret verenlerin ne kadar insanlık dışı bir işle meşgul olduklarını görmektedir. Ama ne yazık ki terör dünyanın her tarafında vardır'' dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Güngören'de önceki gün patlamaların meydana geldiği Menderes Caddesi'nde incelemelerde bulunarak, vatandaşlara taziyelerini bildirdi.
     Abdullah Gül, saldırıda hayatını kaybeden bir vatandaş anısına konulan çelengin yanında yakınlarına başsağlığı dileyerek, ''Bu insanların hepsi masumdu. Saldırıyı sahiplenenler utançlarından saklıyor, açıklayamıyor'' dedi.
     Gül, hazırlanan platformda da halka hitaben yaptığı konuşmada, birkaç gün önce bütün millet olarak duyulan acının gerçekten çok derin olduğunu belirterek, Güngören'e gelerek, Güngören halkı ve tüm Türk milletinin acısını bir kez daha paylaşmak istediğini kaydetti.
     Haince ve alçakça terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, tüm yaralılara da acil şifalar dileyen Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:
     ''Burayı gezen ve gören herkes, bu terör olayını yapanların, bunun arkasında olanların, bunları planlayanların, bunlara cesaret verenlerin ne kadar insanlık dışı bir işle meşgul olduklarını görmektedir. O kadar insanlık dışı bir iştir ki, masum insanlar, sivil insanlar, hatta bunların içerisinde çoğu çocuk, kadın bunlar bilinerek hedef alınmıştır. Bundan dolayı da hayatını kaybeden çocukların resimleri gazetelerde basıldığında utançlarından çıkıp sahiplenememektedirler bile. Bu kadar utanç verici, bu kadar alçakça bir iştir bu. Ama ne yazık ki terör dünyanın her tarafında vardır. Bugün dünya terörle beraber yaşamaktadır.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:28

İLGİLİ HABERLER