Gündem
  • 20.10.2005 00:05

GÜL: ''MÜZAKERELERİN BAŞLAMIŞ OLMASI ÇOK ÖNEMLİ''

ANKARA - Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye ile AB arasında 3 Ekim tarihinde müzakerelerin başlamasının çok önemli olduğunu belirterek, Türkiye'nin, Avrupa'nın en kötümser olduğu bir dönemde bu başarıyı elde ettiğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.
     Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği Ankara Şubesi'nin Gazi Üniversitesi (G.Ü) Kültür Merkezi'nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğine katılan Gül, iftardan sonra yaptığı konuşmada, Türkiye ile AB arasında müzakere görüşmelerinin başlamasına ilişkin görüşlerini anlattı.
     Gül, birliğin standartlarını Türkiye'nin kendi standartları haline getirmesi gerektiğini belirterek, ''Bunları yapmadan (gelecek sene siz tam üye oluyorsun) deseler bunun zaten hiçbir değeri ve anlamı olmaz. Önemli olan Türkiye'yi gerçek anlamda refaha ulaştırmak, kalkındırmak'' dedi.
     Türkiye'nin önünde şu anda asfalt bir yol bulunmadığını belirten Gül, ''Ama unutmayın ki çok daha iyi mevsimler vardı. Çok daha problemsiz bir şekilde Türkiye AB'ye kolay girebilirdi. Yani kışın inşaat yapmakla, yazın inşaat yapmak gibi arada dağlar kadar fark nasıl varsa, Türkiye de ne yazık ki o çok iyi yılları kaybetti'' diye konuştu
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER