Gündem
  • 30.6.2009 00:00

GÜL: 'UZMANLARIMIZ DEĞERLENDİRİYOR!..'

URUMÇİ/ANKARA - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren yasal düzenlemeye ilişkin, "Şu anda onu uzmanlarımız değerlendiriyorlar" dedi.
Gül, devlet organları arasındaki güven ve uyum ortamının önemini vurgulayarak, "Böyle bir ortam içinde olursak, kısa sürede çok mesafe katederiz. Sorunlarımızı kolay çözeriz, vesveselerden kurtuluruz ve bazı korkuların korkulacak şeyler olmadığını görürüz" dedi.
Milli Güvenlik Kurulunun (MGK) artık 2 ayda bir ve belli bir programlamayla toplandığını anımsatan Gül, "Buna olağanüstülük vermeyin. Türkiye'yi olağanüstü hale sokmamamız lazım" diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Gül, Çin'e gerçekleştirdiği resmi ziyaretinin ardından THY'ye ait özel uçakla Türkiye'ye dönerken beraberindeki heyette yer alan gazetecilerle sohbet etti.
Türkiye'nin gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, kolaycılığa kaçıp sansasyonel işlere girilmemesini istedi.
Herkesin zor işleri bırakıp kolay meselelere daldığını ifade eden Gül, "Gündem bir gün değil, bir ay değil, bir sene değil. Geçiyor..." dedi.
"Yarın, Türkiye için konuşacağımız daha önemli başka konular var" diyen Gül, şöyle devam etti:
"Genelkurmay Başkanımız da söyledi, Türk Silahlı Kuvvetleri demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne bağlıdır. AB ile müzakere yapan bir ülke olarak yapacağımız çok şeyler var. Diğer taraftan bütün bunların üstünde ve uzun vadeli bakınca, kaybetmememiz gereken enerjimizi kalkınmaya, halkın yaşam seviyesinin çok daha yüksek düzeye taşınmasına hizmet edecek çalışmalar yapmamız lazım.
Devlet organları arasında harmoni çok önemli. Bir ile gittiğimde vali, belediye başkanı hakimler, savcılar, komutan, rektör arasında uyum nasıl diye sorarım. Bunlar arasında uyum varsa, o şehirde hep iyi şeyler oluyor. Bunu Türkiye boyutuna taşıdığımızda, bütün devlet organları arasında güven, uyum, rahat konuşabilme ortamı ve hep beraber Türkiye'nin önceliklerine yönelebilme ve bütün enerjiyi oraya toplamak çok önemli. Tüm kurumlar ve herkesin bu bilinç içinde hareket etmesi çok önemli. Hep beraber böyle bir ortam içinde olursak, kısa sürede çok mesafe katederiz. Sorunlarımızı kolay çözeriz, vesveselerden kurtuluruz, bazı korkuların korkulacak şeyler olmadığını görürüz. Türkiye'yi ekonomik, siyasi, demokrasi açısından çok güçlü hale getiririz.
Kurumlar arası uyuma hepimiz katkı sağlayacağız. Kurumlarımızı korumalıyız. Parlamentoyu, Türk Silahlı Kuvvetlerini, Türkiye'yi temsil eden tüm kurumları..."
Milli Güvenlik Kurulunun artık 2 ayda bir ve belli bir programlamayla toplandığını anımsatan Gül, "Buna olağanüstülük vermeyin. Kurulda üyeler her şeyi açık seçik konuşur. Gerekirse tavsiye kararları alır. Tabii ki çok önemli toplantılardır. Türkiye'yi olağanüstü hale sokmamamız lazım" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:35

İLGİLİ HABERLER