Asayiş
  • 3.4.2021 11:50

Gündüz doktor, akşam uyuşturucu satıcısı

İstanbul'dan Ankara'ya, piyasaya sürmek için yüklü miktarda sentetik uyuşturucu hap getiren aile hekimi Dr. Ömer Ali E. ve kendisine yardım eden Gökhan D. gözaltına alındı.

Ankara Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri, geçen hafta İstanbul’dan Ankara’ya getirilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin piyasaya dağıtılacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Milliyet’in edindiği bilgiye göre şehirlerarası yolculuk yapan bir otobüste arama yapan polis ekipleri, otobüsün bagaj bölümünde bulunan karton içerisinde piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 370 tablet halinde toplamda 5 bin 180 adet sentetik uyuşturucu hap ele geçirdi. Kargoyu almaya gelen Gökhan D. gözaltına alınırken, soruşturmanın derinleştirilmesinin ardından operasyon başka bir boyut kazandı. Gökhan D.’nin uyuşturucu maddeyi Mamak’ta bir aile sağlık merkezinde görev yapan Doktor Ömer Ali E. için aldığı belirlendi.

 Para karşılığı anlaşmış

Gökhan D.’nin yaklaşık bir yıl önce cezaevinden çıktığı, para karşışığı Dr. Ömer Ali E.’nin kuryelik teklifini kabul ettiği öğrenildi. Ömer Ali E.’nin olay günü aile hekimliğinde işi çıktığı için uyuşturucu maddeyi almaya gidemediği, bu nedenle Gökhan D.’yi gönderdiği kaydedildi. Gökhan D.’nin bir süredir Ömer Ali E. tarafından uyuşturucu madde alma ve piyasaya dağıtma sürecinde kullanıldığı belirtildi.

Otobüs bagajında

Ömer Ali E.’nin, deşifre olmadan uyuşturucu temin etmek için uyuşturucu maddenin, şehirlerarası yolculuk yapan otobüslerin bagaj bölümünde kayıt dışı yöntemle Ankara’ya gelmesini sağladığı belirlendi. Otobüs firmalarının, “bir yakınına kargo gönderiliyorum” denilerek atlatıldığı tespit edildi.

Adli kontrolle serbest

Hakkındaki iddiaları reddeden Dr. Ömer Ali E.’nin Gökhan D. ile yaptığı WhatsApp yazışmaları uyuşturucu ticareti yaptığını belgeledi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mevcutlu olarak adliyeye sevk edilen iki şüpheli, Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 3.4.2021 11:52

İLGİLİ HABERLER