Bilim
  • 8.8.2022 09:03

Güneş Gözlüğü Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Güneş gözlüğü modelleri, hem erkek hem de kadınlar için şık kombinlere son dokunuş olan harika bir aksesuar. Bununla birlikte güneş gözlüğü, ikonik bir aksesuar olmasının ötesinde aynı zamanda göz sağlığı açısından da titizlikle seçilmesi gereken bir parça. Güneş gözlüğü satın alma sürecinde nelere dikkat edilmeli, bakalım.

UV koruması olmalı

Güneş gözlüğü seçiminde, en önemli konuların başında UV koruması geliyor. Güneşin, birçok ciddi rahatsızlığa yol açabilen zararlı ışınlarını ifade eden UV ışınları, güneş gözlüğü kullanılarak önlem alınabilecek bir risk. UV koruması, güneşin zararlı ışınlarını yüzde 99 ya da yüzde 100 koruma özelliğine sahip bir yapıdır. UVA ve UVB ışınlarına karşı koruyucu cama sahip bir gözlük kullanmaya alternatif olarak, polarize camlı modeller de kullanılabilir. Polarize cam, yaz aylarında güneşin yoldaki yansımasına karşı gözü korur ve daha güvenli bir sürüş deneyimi sunar.

Yüz yapısı ile uygun olmalı

Güneş gözlüğü modelleri, en çok dikkat edilecek konu gözlüğün yapısının istenen korumayı sağlamasıdır. Bu anlamda, gözlük hem yüz yapısı ile uygun olmalı, hem de gözleri tamamen kapatan bir tasarıma sahip olmalı. Gözden uzakta olan ve ışınların yandan girebildiği gözlükler, rahatsız edici bir deneyim sunabilmektedir. Yüz yapısına uygun olmayan ve yüze tam oturmayan güneş gözlüğü modelleri, UV ışınlarının geçmesine ve rahatsızlık vermesine neden olabilir.

Dayanıklı olmalı

Gözlükler, en hassas aksesuarlar içinde yer alıyor. Günlük yaşam içinde darbe alabilen, düşebilen gözlüklerin darbeye karşı dirençli olması oldukça avantajlı. Basit bir darbede gözlüğün zarar görmesini, hatta kırılmasını istemeyenler için gözlüğün iskeletinin kaliteli, dayanıklı malzemeden üretilmesi avantajlıdır. Gözlüklerde en çok dikkat edilen konular içinde tasarım gelmesine karşın, dayanıklı bir model tercih etmek de önemlidir.

 

Özel tasarım gözlüklerle öne çıkan Eye Connection online satış mağazasında, UV korumalı ve polarize camlı, birbirinden kaliteli ve dayanıklı modeller tercih edilebilir.

 

Güncellenme Tarihi : 8.8.2022 09:03

İLGİLİ HABERLER