Gündem
  • 30.1.2026 16:59

Güney Afrika İsrailli bürokratı ülkeden kovdu

Güney Afrika'dan flaş karar: İsrailli diplomat istenmeyen kişi ilan edildi!
Gazze nedeniyle İsrail ile diplomatik gerilim yaşayan Güney Afrika, İsrail’in Pretoria Maslahatgüzarı Ariel Seidman’ın istenmeyen kişi ilan etti. Seidman’a ülkeden ayrılması için 72 saat süre verildi.

Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Pretoria Maslahatgüzarı Ariel Seidman’ın istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edildiği duyurdu. İsrail’in Pretoria Maslahatgüzarı Ariel Seidmanİsrail’in Pretoria Maslahatgüzarı Ariel Seidman

ÜLKEYİ TERK ETMESİ İÇİN 72 SAAT VERİLDİ

Gazze nedeniyle İsrail ile diplomatik gerilim yaşayan Güney Afrika, yeni bir karar daha aldı. Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, İsrail’in Pretoria Maslahatgüzarı Ariel Seidman’ın istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edildiği duyurdu. Yapılan açıklamada, Seidman’ın 72 saat içinde ülkeden ayrılmasının gerektiği belirtildi.

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI KRİZ ÇIKARDI

 Seidman, "Güney Afrika’nın egemenliğine doğrudan meydan okuyan, diplomatik teamül ve uygulamaların kabul edilemez ihlalleri" ile suçlandı. Bakanlık, "Bu ihlaller arasında, İsrail’in resmi sosyal medya platformlarının Güney Afrika Devlet Başkanı Cyril Ramaphosa’ya yönelik aşağılayıcı saldırılar başlatmak için defalarca kullanılması ve üst düzey İsrailli yetkililerin sözde ziyaretleri hakkında Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı’na kasıtlı olarak bilgi verilmemesi yer almaktadır" açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA

Güncellenme Tarihi : 30.1.2026 17:07

İLGİLİ HABERLER