Dünya
  • 11.5.2024 19:43

Güney Afrika, UAD'den İsrail'in Refah'tan çekilmesi emrini istedi

BM yüksek mahkemesi Cuma günü yaptığı açıklamada, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) Gazze savaşıyla ilgili ek acil durum önlemlerinin bir parçası olarak İsrail'in Refah'tan çekilmesi talimatını vermesini istediğini söyledi.

İsrail'i Filistinlilere karşı soykırım yapmakla suçlayan Güney Afrika'nın devam eden davasında, Dünya Mahkemesi Ocak ayında İsrail'e Soykırım Sözleşmesi kapsamına girebilecek her türlü eylemden kaçınmasını ve askerlerinin Filistinlilere karşı soykırım eylemi yapmamasını sağlamasını emretmişti.

Cuma günü yayınlanan belgelerde Güney Afrika, Filistinlilerin Gazze'deki "son sığınağı" olarak adlandırdığı Refah'a yönelik devam eden saldırılar ışığında ek acil durum önlemleri almak istiyor.

Güney Afrika mahkemeden "İsrail devletinin derhal geri çekilmesini ve Refah vilayetindeki askeri saldırısını durdurmasını" emretmesini ve ayrıca İsrail'in Birleşmiş Milletler yetkililerine, insani yardım sağlayan kuruluşlara, gazetecilere ve araştırmacılara engelsiz erişime izin vermesini talep etti. 

Güncellenme Tarihi : 11.5.2024 19:45

İLGİLİ HABERLER