Spor
  • 2.12.2022 21:16

Güney Kore uzatmada attı, Uruguay battı

Güney Kore uzatmada attı, son 16 biletini kaptı! Güney Kore - Portekiz maç sonucu: 2-1

Dünya Kupası'nda son 16 biletini almayı garantileyen Portekiz, H Grubu'ndaki son maçında Güney Kore ile karşılaştı. Portekiz'e liderlik için 1 puan yetiyordu. Asya ekibinin ise tur için 3 puandan başka çaresi yoktu. Uzun yıllar unutulmayacak mücadelede Avrupa devi 5'te Ricardo Horta'yla öne geçti. Kore ise 27'de Young-Gwon Kim'le beraberliği yakaladı, 'maç bitti' denirken, 90+2'de Hee-chan Hwang sahneye çıktı, Asya temsilcisi son 16'ya kaldı, Uruguay yıkıldı!

Dünya Kupası'nda son 16 turunu garantileyen Portekiz, H Grubu 3. ve son maçında Güney Kore ile karşı karşıya geldi. Cristiano Ronaldo ve takım arkadaşlarına liderlik için 1 puan yetecekti. 1 puanlı Asya ekibine ise tur için mutlak galibiyet gerekiyordu.

5'te golü yediler ama oyundan düşmediler

Zorlu mücadeleye Portekiz hızlı başladı. Avrupa devi henüz 5. dakikada Ricardo Horta'nın golüyle 1-0 öne geçti. Kore çok erken bir gol yemesine rağmen oyundan düşmedi, aksine rakip kaleye yüklenmeye başladı. Aranılan gol de 27'de geldi. Young-Gwon Kim mücadeleye eşitliği getirdi.

90+2'de gelen zafer!

İlk yarının kalan dakikalarından karşılıklı ataklar olsa da başka gol sesi çıkmadı. İkinci devrede ise beklenilen aksine tempo biraz daha düşüktü. Dakikalar 90'ı gösterdiğinde 6 dakikalık uzatma tabelası kalktı, artık 'Maç bitti' denirken 90+2'de sahneye Hee-chan Hwang çıktı. Kore 2-1 kazandı.

Puan eşit, averaj eşit ama Kore üst turda...

Grubun diğer maçında Uruguay, Gana'yı 2-0 devirdi. Portekiz 6 puanla lider çıkarken, Kore ve Uruguay 4 puana ulaştı, averajları da aynıydı. Ancak Kore toplamda 4 gol atarken, Uruguay sadece 2 gol kaydetti. Attığı golün fazla olması nedeniyle Güney Kore son 16 bileti aldı! Fernando Muslera, Lucas Torreira ve Maxi Gomez gibi tanıdık isimlerin yer aldığı Uruguay ise yıkıldı, turnuvaya havlu attı.

Uruguay galibiyetle veda etti

Turnuvanın gizli favorilerinden Uruguay, son müsabakasında karşı karşıya geldiği Gana'yı 2-0'lık skorla mağlup etti. Güney Amerika temsilcisine 2-0'lık galibiyet yetmedi. Bu sonuçla 3 puanı hanesine yazdıran Uruguay, Güney Kore ile puanını eşitledi. Averajları da eşit olan iki takım arasında Güney Kore'nin attığı golün fazla olmasından dolayı Uruguay turnuvadan elenmiş oldu.

Güncellenme Tarihi : 3.12.2022 00:03

İLGİLİ HABERLER