Gündem
  • 11.8.2012 12:00

Güney Marmara'da yüksek nem bunaltıyor

-Hava sıcaklıkları son günlerde mevsim normallerine yaklaşmasına rağmen yüzde 95'leri bulan nem oranları yüzünden bunaltıcı hava etkisini sürdürüyor -Meteorolojinin 5 günlük tahminlerine göre, nem oranları bazı günler Bursa'da yüzde 95, Balıkesir'de yüzde 92, Yalova'da yüzde 91 ve Çanakkale'de yüzde 81'i bulacak -Yüksek nem oranları önümüzdeki hafta salı gününden itibaren düşüşe geçecek

BURSA (AA) - Haluk Yüksel - Güney Marmara'da, hava sıcaklıkları son günlerde mevsim normallerine yaklaşmasına rağmen, yüzde 95'leri bulan nem oranları yüzünden bunaltıcı hava etkisini sürdürüyor.
      AA muhabirinin Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahminlerinden derlediği bilgilere göre, uzun süredir yüksek sıcaklık değerlerinin etkisi altında bulunan Güney Marmara'da hava sıcaklığı mevsim normallerine yaklaştı.
      Buna karşılık son günlerde iyice artan nem, havanın bunaltıcı etkisini sürdürmesine yol açıyor.
      Uzun süredir yağışın görülmediği Güney Marmara'da, hafta sonu yağış beklenirken, nem oranları da iyice tırmandı.
      Bursa'da bugün yüzde 76 olarak tahmin edilen nem oranı, pazar yüzde 90, pazartesi ise yüzde 95 ile zirveye ulaşacak. Nem oranının, salı günü yüzde 67'ye, çarşamba ise yüzde 46'ya düşmesi bekleniyor.
     
     -Salı gününden itibaren düşecek-
    
     Balıkesir'de nem oranının cumartesi yüzde 84, pazar yüzde 81, pazartesi ise yüzde 92 olması bekleniyor. Nem oranının salı günü yüzde 73'e, çarşamba günü de yüzde 51'e gerileyeceği tahmin ediliyor.
      Yalova'da ise bugün havadaki ne oranı yüzde 90, yarın yüzde 89 ve pazartesi ise yüzde 91 olacak. Havadaki nem, salı günü yüzde 70, çarşamba günü de yüzde 65'e kadar gerileyecek.
      Çanakkale'de nem oranının cumartesi günü yüzde 77, salı yüzde 80 ve pazartesi yüzde 81 olması bekleniyor. Kentte nem oranı salı günü yüzde 53' gerileyecek, çarşamba ise yüzde 48 olacak.
      Bu arada, Bursa'da bugün ve yarın, Çanakkale ve Balıkesir'de yarın gök gürültülü sağanak yağış, Yalova'da ise yarın kuvvetli sağanak yağış beklendiği öğrenildi.
     

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER