Gündem
  • 30.6.2010 16:31

GÜRBÜZ ÇAPAN: BENİ VURACAKLARMIŞ!

KEMAL ÖZGÜLER
İSTANBUL

Birleştirilmiş 'Ergenekon' davasının tutuksuz sanıklarından Esenyurt eski belediye başkanı Gürbüz Çapan, bazı basın organlarında hakkında çıkan iddiaları yalanlayarak, "Ülkemizde yaşayan azınlıkların dini önderi, haham ve papazlara suikast yapma hazırlığında oldukları iddiasıyla soruşturulan bazı şüphelilerin bana bağlı çalıştıkları iddiası, çamur at izi kalsın anlayışıyla ortaya atılmıştır" dedi. Yanına gelen bir polisin, "Ağabey seni vuracaklar" dediğini öne süren Çapan, siyasetten uzaklaştırılmak istendiğini söyledi.

Gürbüz Çapan, hakkındaki iddialar üzerine Taksim'deki Hill Otel'de basın toplantısı düzenledi. İddiaların tamamen asılsız olduğunu savunan Çapan, "Ülkemizde yaşayan azınlıkların dini önderleri, haham ve papazlara suikast yapma hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla soruşturulan bazı şüphelilerin, bana bağlı olarak çalıştıkları iddia edilmektedir. Haberlerdeki iddialar ve görüntüler, izleyeni dehşete düşürecek boyuttadır. Bu iddialar, çamur at izi kalsın anlayışıyla ortaya atılmış yalan ve iftiralardır.

Hakkımda hukuk tanımaz şekilde yürütülen yayınlara karşı gerekli girişimi avukatlarım başlattı. Belediye başkanlığım döneminde kimseye dava açmamıştım ancak görüyorum ki dava açan belediye başkanları haklıymış, ben de bu yola gidiyorum" dedi.

Çapan ayrıca, "Geçen gün bir polis geldi. Bana 'ağabey seni vuracaklar' dedi. Ben de silah ruhsatı almak için gittim ancak ruhsat vermediler. Koruma talep ettim, onu da vermediler. Beni vuracaklarmış, beni siyasetin dışına itmek istiyorlar" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:21

İLGİLİ HABERLER