Gündem
  • 23.3.2021 10:05

Güreş Federasyonu'ndan İsmail Balaban'a yarışmadan ayrıl çağrısı

Survivor 2021’de Ünlüler Takımı’nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban, önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşarken Gönüllüler Takımı'ndan Uğurtan Dora’nın ünlü sporcu için kullandığı 'soytarı' ifadesi Türkiye Güreş Federasyonu tarafından kınandı. Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Balaban’ın yarışmayı bırakması gerektiğini belirterek “Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim. Kırkpınar Ağası olarak söylüyorum, kendini orada küçük düşürmesin yapılan saygısızlıklara boyunemesin. O Türkiye’nin başpehlivanı” dedi.

Survivor 2021’de İsmail Balaban ile Uğurtan Dora arasında gerginlik yaşandı. Çıkan tartışma sonrası Uğurtan'ın Balaban için sarf ettiği "soytarı" ve "Zenne gibi oynarsın ancak" sözleri güreş camiasının büyük tepkisini çekti.

Konuyla ilgili olarak Türkiye Güreş Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, "Survivor 2021’de Ünlüler Takımı’nda mücadele eden Başpehlivan İsmail Balaban önceki gün karşı takım oyuncularıyla gerginlik yaşamış, gönüllüler takımından Uğurtan Dora ünlü sporcu için çirkin ifadeler kullanmıştır. Bu ifadeleri Türkiye Güreş Federasyonu olarak kınıyoruz. İsmail Balaban bu yarışmaya kendi isteği ile gitmiştir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti Başpehlivanı güreşçimize bu tür hakaretler yapılmasını uygun görmüyoruz. Yaklaşık 670 yıllık bir geçmişe sahip olan Kırkpınar yağlı güreşleri bizim kültürümüzün bir parçasıdır ve ata sporumuzdur. Yağlı güreşler, içinde sevgi, saygı ve hoşgörüyü barındırır. Bu değerler bir güreşçi için her zaman kazanmaktan daha önemlidir. Bu felsefe daha küçük yaşta pehlivanlara verilir. İsmail Balaban’da bu kültürle yetişmiş, ahlaklı bir başpehlivanımızdır. O hakareti yapan kişiyi kınıyor, İsmail Balaban’ın her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Balaban’ın yarışmayı bırakması gerektiğini belirterek “Programı bıraksın gelsin, ne kazanıyorsa desteği ben vereceğim. Kırkpınar Ağası olarak söylüyorum, kendini orada küçük düşürmesin yapılan saygısızlıklara boyunemesin. O Türkiye’nin başpehlivanı” dedi.

Eski başpehlivanlardan Abdullah Ersoy “Bu programı protesto edip şampiyonumuzu çekmeliyiz” derken Türkiye Güreş Federasyonu’nu da Balaban’a sahip çıkmaya davet etti. Bir diğer eski başpehlivan Davut Arslan da Balaban’ın programa katılma kararının yanlış olduğunu savundu.

Pandemi nedeniyle geçen yıl yapılamayan yağlı güreşler bu yıl 16 Mayıs’ta start alacak. Survivor’ın şampiyonluk adaylarından biri olarak gösterilen Balaban’ın güreş sezonunun başını kaçırması bekleniyor.

 

 

Güncellenme Tarihi : 23.3.2021 10:09

İLGİLİ HABERLER