Güvenlik güçlerinin kenevir operasyonu
Diyarbakır'a bağlı üç ilçede devam eden ve uyuşturucu ekim, yetiştirme ve işletme alanlarını kapsayan hava destekli operasyona 1700 güvenlik görevlisi katılıyor.
Diyarbakır'a bağlı Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinde yürütülen geniş kapsamlı operasyona Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile geçici köy korucularının da aralarında bulunduğu toplam 1700 güvenlik görevlisi katılıyor.15 köyde saat 04.00’de başlatılan operasyona 16 zırhlı aracın yanısıra 4 helikopter de havadan destek veriyor.Tüm güvenlik birimlerinin katılımı ile ortak planlı ve projeli bir şekilde uyuşturucu ekim alanları, yetiştiricileri ile bağlantıyı sağlayan PKK'nın, milis ve teröristlerine karşı yürütülen büyük uyuşturucu operasyonunun 50 kilometrekarelik bir alanda sürdürüldüğünü belirtiliyor. Operasyon ile ilgili bilgi veren Diyarbakır Valisi MustafaToprak, " terörün etki ettiği alanda Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde sağlanan güvenlik çemberinde, Jandarma Bölge Komutanlığı uhdesindeki 31 Jandarma Özel Harekat ve Komando Timi, 7 Polis Özel Harekat Timi ve 17 geçici köy korucusu operasyon timi ile İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nün başta narkotik ve kaçakçılık olmak üzere güvenlik, terör ve istihbarat birimlerinin görevlileri ve ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin katılımı ile oluşturulan uyuşturucu kenevir alanlarının imhasına yönelik uyuşturucu imha ekipleri katılıyor" dedi.
Operasyona katılan 55 timin 1700 güvenlik personelinden oluştuğunu belirten Vali Toprak, operasyona havadan ise 2 jandarma Sikorsky helikopteri, 2 polis Sikorsky helikopteri ile 10 jandarma zırhlı aracı, 6 emniyet zırhlı aracı ile diğer zırhlı araçların da destek verdiğini söyledi.