BURSA - Rekor denemesinde 100 bin yumurtayla 6 ton omlet yapılması hedefleniyor.
Uluslararası Yumurta Komisyonu (IEC), 1996 Viyana toplantısında, yumurtanın besleyici değerine dikkati çekmek ve tüketimi yeterli seviyeye getirmek için, her yıl ekim ayının ikinci cuma gününü, ''Dünya Yumurta Günü'' olarak kutlamaya karar verdi.
O tarihten bugüne kadar ''Dünya Yumurta Günü'', yumurtanın besleyici değerini vurgulamak için her yıl 65 ülkede kutlanıyor. Yumurta Günü, Türkiye'de ise ilk kez 12 Ekim 2008'de YUM-BİR tarafından Ankara'da kutlandı.
Bu yıl etkinliğin üçüncüsü YUM-BİR öncülüğünde, 8 Ekimde Ankara Cepa Alışveriş Merkezi'nde yapılacak. Bu organizasyon, diğerlerinden biraz farklı olacak ve tüm dünyada ilgi uyandırabilecek.
Kutlama programında, ağırlığı en az 6 ton olacak şekilde planlanan, yaklaşık 100 bin yumurta ile omlet yapılacak. Omlet, Rixos Grand Ankara Oteli'nin başaşçısı Süleyman Aşçıoğlu ve ekibi eşliğinde pişirilecek ve halka dağıtılacak.
YUM-BİR, dünyanın en ağır omletiyle Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.
100 BİN YUMURTAYLA 6 TON OMLET

Hızlı Özet
“Yumurta Üreticileri Merkez Birliği (YUM?BİR), ''Dünya Yumurta Günü''nde, dünyanın en ağır omletini yaparak Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump'ın saçına ne oldu? Yeni saçı şaşkına çevirdi
Trump, uzun zamandır saç stiliyle ilgili spekülasyonları , özellikle de 80 yaşındaki başkanın bir tür peruk takıp takmadığı konusundaki söylentileri ortadan kaldırmak zorunda kalmıştı ve yeni fotoğraflar bu söylenti değirmenini daha da alevlendiriyor.

Böcek dosyası..İşe girmek için başvurdum, fiziki tacize uğradım
Fuhuş soruşturmasında tutuklu eski Belediye Başkanı Muhittin Böcek dosyasında mağdur sayısı 5'e yükselirken; yeni ifadelerde mağdur kadınların tutuklu Gençlik Merkezi Sorumlusu Tuğçe Güney tarafından belediyede iş ve maddi yardım vaadiyle Böcek'in evine götürüldüğü söyledi.

Fena yakalandı... ÖKÜZ Enginyurt'un çıktı
Kürsülerde işçi haklarını savunmasıyla tanınan Cemal Enginyurt'un, rutin polis denetimi sırasında oğlunun telefonuyla apar topar mekana giderek duruma müdahil olduğu tanık ifadelerine yansırken; mekânın gizli ortağı olduğuna dair iddialar soruşturma dosyasına girdi.

Miçotakis'ten Türkiye açıklaması: Bir dönüm noktasına yaklaşıyoruz
Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türkiye ile ilişkilerden Ege ve Doğu Akdeniz'e, savunma harcamalarından yaklaşan seçimlere kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Ankara'ya mesaj veren Miçotakis, Yunanistan'ın savunma kapasitesini artırmayı sürdüreceğini söylerken 2030 yılına kadar Rafale, Belharra ve F-35'leri kapsayan savunma planının tamamlanacağını açıkladı.