15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

1 dk okuma
15 bin öğretmen alımına ilişkin kontenjan dağılımı belli oldu

Hızlı Özet

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan 15 bin öğretmen alımına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu.






Milli Eğitim Bakanlığınca yapılacak olan 15 bin öğretmen alımına ilişkin branş bazında kontenjan dağılımı belli oldu.



Branş ve kontenjan dağlımı, öğretmen doluluk oranı ve ihtiyaç duyulan alanlar göz önünde bulundurularak yapıldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in de sürekli dile getirdiği gibi temel eğitim alanına öncelik verildiği gözlemlendi. Bu kapsamda en çok atama yapılacak alanlar sırasıyla 2 bin 175 kontenjanla sınıf öğretmenliği, bin 755 kontenjanla özel eğitim öğretmenliği ve bin 302 kontenjanla okul öncesi öğretmenlik oldu.



Öte yandan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için bin 30, ilköğretim matematik öğretmenliği için bin 1, İngilizce öğretmenliği için 857, rehberlik öğretmenliği için 804, matematik öğretmenliği için 733, fen bilimleri öğretmenliği için 702, Türkçe öğretmenliği için 698, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği için 501, beden eğitimi öğretmenliği için 39'u milli sporcu olmak üzere 390 kişilik kontenjan oluşturuldu. Öğretmenlik için atamaya esas teşkil eden 110 alandan her biri için de kontenjan verildi.



Takvime göre 15 bin öğretmen ataması için ön başvuru ve sözlü sınav merkezi tercihleri 27 Eylül-8 Ekim tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 31 Ocak 2022'de açıklanacak.



 




Bu haber 1151 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AK Partili Ünal'dan, Sözcü TV'nin Kılıçdaroğlu yayınına sert tepki!
Gündem

AK Partili Ünal'dan, Sözcü TV'nin Kılıçdaroğlu yayınına sert tepki!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün akşam Sözcü TV'ye konuk olurken, program sunucularının kendisine yönelik agresif soruları dikkat çekti. Duruma tepki gösteren AK Partili Mahir Ünal, "Soru sormak başka, muhatabı kendi kanaatine mahkum etmeye çalışmak başkadır. İstedikleri cevabı alana kadar sormaya devam edeceği tehdidini savuran bir tutum gazetecilik değildir. Gazeteci cevap arayan kişidir, cevabı dayatan değil" dedi.Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanı olması, Özgür Özel ve beraberindekiler tarafından kabul görmedi.

Habervitrini14042 Görüntüleme
Trump, Katar'ın hediye ettiği 400 milyon dolarlık yeni Air Force One uçağını tanıttı.
Gündem

Trump, Katar'ın hediye ettiği 400 milyon dolarlık yeni Air Force One uçağını tanıttı.

"Bunun gibisi bir daha asla olmayacak. Bu çok eşsiz. Bu, dünyanın en lüks uçağı olarak kabul ediliyor," dedi başkan. "İnşa edildiği zaman, muhtemelen bir daha asla görülemeyecek bir seviyede inşa edildi."

Habervitrini11167 Görüntüleme
Türkler Geliyor marşını yapan Sinan Akçıl: Bilseydim 'Türkler Gidiyor' yapardım."
Gündem

Türkler Geliyor marşını yapan Sinan Akçıl: Bilseydim 'Türkler Gidiyor' yapardım."

A Milli Futbol Takımımız, Paraguay'a 1-0 yenilerek Dünya Kupası'na son maç öncesinden havlu attı. Maçın ardından turnuva öncesi 'Türkler Geliyor' marşını yapan Sinan Akçıl'dan ise çok konuşulacak bir paylaşım geldi.

Habervitrini14178 Görüntüleme
Seçmen AK Parti'ye güveniyor
Gündem

Seçmen AK Parti'ye güveniyor

Kamuoyu araştırmaları, seçmenin sorunların çözümünde en fazla güvendiği siyasi aktörün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti olduğunu ortaya koydu.

Habervitrini11904 Görüntüleme