400 yardım kamyonu Gazze'ye girdi, Refah sınırı açılıyor

••1 dk okuma
400 yardım kamyonu Gazze'ye girdi, Refah sınırı açılıyor

Hızlı Özet

“Filistin televizyonu Pazar günü yaptığı açıklamada, Mısır ile Refah sınır kapısının Salı günü kısmen açılması beklenirken, 400 yardım kamyonunun Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını duyurdu.”

Trump planının en önemli maddeleri arasında Gazze'ye yardım akışı yer alıyor.

Filistin televizyonu Pazar günü yaptığı açıklamada, Mısır ile Refah sınır kapısının Salı günü kısmen açılması beklenirken, 400 yardım kamyonunun Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın iki yıldır devam eden Gazze savaşını sona erdirme planında, harap olmuş Gazze Şeridi'ne yardım akışı en önemli maddeler arasında yer alıyor .

Yardım tırları Gazze'ye girmeye devam ederken, yardım malzemelerinin akışını ve sivillerin geri dönüşünü kolaylaştırmak amacıyla Refah sınır kapısının yeniden açılması için çalışmalar sürüyor .

Aynı bağlamda Filistin televizyonu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Gazze şehrinin yüzde 90'ından fazlasını etkileyen yıkıcı yıkıma rağmen yaklaşık yarım milyon Filistinlinin şehre geri döndüğünü bildirdi.

Filistin Haber Ajansı'nın (WAFA) haberine göre, geri dönenler, ulaşım ve altyapının olmaması nedeniyle Raşid ve Selahaddin caddelerinde 7 kilometreye varan uzun mesafeleri yürüyerek kat ediyor.

Geri dönenlerin çoğunun yerle bir edildiği için geri dönecek evlerinin olmadığı belirtiliyor.

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı ( UNRWA ), savaşın patlak vermesinden bu yana Gazze Şeridi'nde yaklaşık 1,9 milyon kişinin zorla yerinden edildiğini doğrulayarak, nüfusun büyük çoğunluğunun en az bir kez göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.

Haberlerimizi Google'da Takip Edin

Gelişmelerden anında haberdar olun.

Google'da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Bu haber 1207 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR