ABD ile İran protestoları görüştü

••1 dk okuma
ABD ile İran protestoları görüştü

Hızlı Özet

“ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçı ile "İran'daki protestolarla ilgili" son durumu ele aldıkları bir görüşme yaptı.”

ABD Başkanı Donald Trump'ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçı ile "İran'daki protestolarla ilgili" son durumu ele aldıkları bir görüşme yaptı.

ABD basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

İran'da 28 Aralık 2025'te hayat pahalılığına tepki olarak başlayan ve hükümet karşıtı protestolara dönüşen gösteriler devam ediyor. ABD basını, ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff’un İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi ile telefonda görüştüğünü bildirerek, görüşmede İran’daki protestoların ele alındığını aktardı.

ABD ile İran arasında görüşme! Protestolar ele alındı

 

ABD basını, Arakçi’nin söz konusu görüşme ile İran ve ABD arasındaki tansiyonu düşürmeye çalıştığını, ABD’nin protestolar nedeniyle gündeme getirdiği İran’a muhtemel saldırıyı geciktirme çabası olduğunu öne sürdü. Witkoff ve Arakçi’nin önümüzdeki günlerde yeni bir görüşme yapmayı değerlendirdiği aktarıldı.

 

Bu haber 431 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı
Gündem

Flaş.. Türk askeri Suudi Arabistan'a gidiyor.. Mekke ittifakında son dakika kararı

Suudi gazeteleri son dakika olarak geçtikleri haberlerinde, Mekke Savunma İttifakı'nın, Suudi Arabistan'a ortak askeri güçlerini ve yeteneklerini belirlenen noktalarda hızla konuşlandıracağını yazdı..

Habervitrini12649 Görüntüleme
Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti
Gündem

Türkiye Ukrayna'ya Korkut hava savunma sistemi ihraç etti

Middle East Eye'dan Ragıp Soylu'nun haberine göre kaynaklar, Türkiye'nin ürettiği az sayıda Korkut hava savunma sistemini Ukrayna'ya ihraç ettiğini belirtti. Korkut sistemi tipik olarak üç silah sistemi aracı ile bir komuta-kontrol aracından oluşuyor.

Habervitrini10924 Görüntüleme
Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?
Gündem

Şükrü Ersoy cevapladı! 119 sarsıntı büyük depremin habercisi mi?

Adana ve Osmaniye’de meydana gelen peş peşe depremleri değerlendiren Prof. Dr. Şükrü Ersoy, “Bunun adı deprem kümelenmesi. Bunlar saat ve gün içerisinde yoğunluk kazanabilir. Genellikle bu tür aktivitelerin arkasından büyük bir deprem gelmez. Ama bunun garantisi yok” dedi. 6 büyüklüğünü geçen bir depremi bölgeyi çok etkileyebileceğini belirten Ersoy, 6 Şubat depremlerinin etkisinin de olduğunu vurguladı.

Habervitrini11485 Görüntüleme
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında kritik aşama tamamlandı

Eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun cezaevindeki ölümüne ilişkin yeniden başlatılan soruşturma kapsamında açılan mezarından alınan örneklerin incelenmesi tamamlandı. Örnekler, uzman heyetin çalışmasının ardından yeniden kabrine konuldu ve mezar kapatıldı.

Habervitrini13969 Görüntüleme