AB'den Türkiye'ye 3 milyar euro

••2 dk okuma
AB'den Türkiye'ye 3 milyar euro

Hızlı Özet

“Brüksel'de bugün düzenlenen ve Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği Türkiye-AB Zirvesi sona erdi.”

Türkiye'nin üyelik sürecinin yeniden canlandırılması, Türk vatandaşlarına vize muafiyeti getirilmesi ve sığınmacılar krizinin görüşüleceği AB-Türkiye Zirvesi sona erdi.



Belçika'nın başkenti Bürüksel'de düzenlenen zirvede Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir araya geldi.



Türkiye'yi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun temsil ettiği Türkiye-AB Zirvesi sona ererken Türkiye-AB müzakerelerinde 17. başlık olan ekonomik ve parasal politikalara ilişkin faslın açılmasına karar verildi.



Zirve sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ortak basın toplantısı düzenlediler. Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk 17. başlığın açılmasına karar verildiğini söyledi. AB Komisyonu Başkanı Juncker de Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için 3 milyar Euro verileceğini söyledi.



Alınan karar şöyle;



AB, Türkiye’de, acil ve sürekli insani yardım sağlayacaktır. Aynı zamanda, genel mali desteğini önemli ölçüde artıracaktır. Komisyon tarafından, Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyelilere ve evsahibi topluluklara etkin ve tamamlayıcı destek sağlamak amacıyla finanse edilen faaliyetlerin eşgüdümünü sağlamak ve etkin hale getirmek için Türkiye için bir Sığınmacı Mali İmkanı oluşturulmuştur. AB Türkiye’ye, başlangıç olarak, Birlik bütçesinden ve üye ülkelerin katkılarıyla 3 milyar Euro ilave kaynak sağlamayı taahhüt etmiştir. Gelişmeler ışığında, bu meblağa olan ihtiyaç ve fonun niteliği gözden geçirilecektir. Türkiye 2.2 milyondan fazla Suriyeliyi misafir ettiği ve 8 milyar ABD Doları harcadığı cihetle, AB, Türkiye-AB işbirliği çerçevesinde, yük paylaşımının öneminin altını çizmiştir. Bu kapsamda, her iki taraf üye ülke ve halihazırdaki AB’nin yeniden yerleştirme plan ve programlarının yapacağı katkının önemini vurgulamıştır.



BU 3 MİLYON AVRO TÜRKİYE İÇİN DEĞİL SURİYELİ MÜLTECİLER İÇİN



Başbakan Davutoğlu: "Bu 3 milyar avro Türkiye için değil Suriyeli mülteciler için harcanacak. Bizim nihai hedefimiz insan kaçakçılığını ve mültecilere yönelik suçları engellemek ve Avrupa'ya gelen mültecilerin sayısını azaltmak."


Bu haber 741 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz
Gündem

İran'dan korkutan açıklama : Saldırı olursa denizaltı internet kablolarını keser, Amerikan üslerini vururuz

İran Devrim Muhafızları Pazartesi günü, Hürmüz Boğazı'nın altından geçen ana internet kablolarına atıfta bulunarak dolaylı bir tehditte bulundu.

Habervitrini11331 Görüntüleme
İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı
Gündem

İçişleri Bakanlığı: Çukurova Belediye Başkanı görevden uzaklaştırıldı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kozay'ın belediye ve belediyeye bağlı Çukurova İmar İnşaat İnsan Kaynakları A.Ş. bünyesindeki çeşitli işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Habervitrini9959 Görüntüleme
ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.
Gündem

ABD Büyükelçisi Tom Barrack: İsrail içeriden çöküyor.

Elon Musk'a yakın gazeteci Mario Novell ile yaptığı bir podcast yayınında konuşan Barak, İsraillilerin teknolojik olarak "zeki ve yetenekli" olduklarını kabul etti, ancak onları "kötü" olarak görmediğini ve hayatta kalmalarını savunmak için hareket ettiklerine inandığını söyledi.

Habervitrini9627 Görüntüleme
Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi
Gündem

Anayasa Mahkemesi Martı'ya yol verdi

Mahkeme, Martı TAG’ın anayasada yer alan girişim özgürlüğünün bir sonucu olduğunu ve yasal olarak kapatılamayacağına hükmetti. Taksiciler Odası tarafından Martı TAG'a karşı açılan ve dört yıldır devam eden haksız rekabet davasında, dosyayı ilk kez esastan inceleyen yüksek mahkeme, hakkında kanuni...

Habervitrini12101 Görüntüleme