Ağız gargarasıyla koronavirüsü öldürdü

1 dk okuma
Ağız gargarasıyla koronavirüsü öldürdü

Hızlı Özet

Uzmanlar, yüzde 0,07 oranında setilpiridinyum klorür içeren ağız gargarasının, Kovid-19'u 30 saniyede etkisiz hale getirebildiğini gözlemledi.






Koronavirüs 30 saniyede etkisiz hale getirildi! Bilim insanları açıkladı



Cardiff Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları ağız gargarasının koronavirüsü 30 saniyede etkisiz hale getirdiği bildirildi.



Ağız gargaralarının Kovid-19 üzerindeki etkisi, Cardiff Üniversitesinde görevli bilim insanları tarafından incelendi. Çalışma, laboratuvar ortamında, kişinin nazal ve oral kanallarındaki durumun taklit edildiği bir test tüpü içinde yürütüldü.



Uzmanlar, yüzde 0,07 oranında setilpiridinyum klorür içeren ağız gargarasının, Kovid-19'u 30 saniyede etkisiz hale getirebildiğini gözlemledi.



Bulgular, gargaranın, tükürükteki virüsü öldürmeye yardımcı olabileceğini ortaya koyarken, Kovid-19 için etkili bir tedavi yöntemi olduğuna dair kanıt elde edilmedi.



Diş eti hastalıkları uzmanı Dr Nick Claydon, setilpiridinyum klorür içeren ağız gargaralarının, salgın döneminde el yıkama, fiziksel mesafe ve maske takma gibi insanların önemli bir rutini haline gelebileceği öngörüsünde bulundu.



Penn State Tıp Fakültesinde görevli uzmanların yaptığı çalışmanın ekimde açıklanan bulguları da bazı gargaraların ve bebek şampuanlarının Kovid-19'u etkisiz hale getirebileceğini göstermişti.




Bu haber 832 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

60 saniyede tüm vücut taraması: Yapay zeka tıp dünyasında yeni bir sayfa açabilir
Sağlık

60 saniyede tüm vücut taraması: Yapay zeka tıp dünyasında yeni bir sayfa açabilir

ABD merkezli teknoloji şirketi Midjourney, yapay zeka destekli yeni sağlık teknolojisini duyurdu. Şirketin geliştirdiği sistem ultrason sensörleri ve yapay zeka algoritmalarıyla insan vücudunu 60 saniyeden kısa sürede tarayarak MR kalitesinde görüntüleme yapmayı hedefliyor.

Habervitrini14425 Görüntüleme
Bakan Memişoğlu: 5 ile yeni şehir hastaneleri geliyor!
Sağlık

Bakan Memişoğlu: 5 ile yeni şehir hastaneleri geliyor!

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yapımı süren 11 şehir hastanesine ek olarak İzmir, Muğla, Tokat ve Konya'da yeni şehir hastaneleri için proje çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Diyarbakır'a ikinci bir şehir hastanesi yapılacağını belirten Memişoğlu, sağlık altyapısını güçlendirecek yatırımların hız kesmeden sürdüğünü vurguladı. Yıl sonuna kadar 6 şehir hastanesinin daha hizmete açılması hedefleniyor.

Habervitrini12514 Görüntüleme
Kulağından çıkan şoke etti!
Sağlık

Kulağından çıkan şoke etti!

Kulağındaki ağrı ve işitme kaybı nedeniyle doktora başvuran 41 yaşındaki Ali Demir'in kulağında ölü bir 'Japon böceği' olduğu tespit edildi. Böcek başarılı bir operasyonla çıkarılırken, uzmanlar bu tarz vakaların yaz aylarında arttığını belirterek uyardı.

Habervitrini10800 Görüntüleme
Deneyde Olan İlaç, Alzheimer Hastalığına Yol Açan Zehirli Proteinleri Temizliyor
Sağlık

Deneyde Olan İlaç, Alzheimer Hastalığına Yol Açan Zehirli Proteinleri Temizliyor

Monash Üniversitesi'ndeki bilim insanları, Cu(ATSM) olarak bilinen bileşiğin, Alzheimer hastalığıyla güçlü bir şekilde bağlantılı bir protein olan amiloid-beta seviyelerini düşürmekle kalmayıp, aynı zamanda uzun süreli mekansal hafızayı da iyileştirdiğini bildirdi.

Habervitrini10509 Görüntüleme