AK Parti'de on isimle yollar ayrılıyor

2 dk okuma
AK Parti'de on isimle yollar ayrılıyor

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde başarısız olan, adaylarla ters düşen ve özellikle parti içi çekişmelere neden teşkilat yönetimleri ile ilgili süreci başlattı. İzmir’de il başkanının istifası ile başlayan süreç, dün seçimi MHP’nin kazandığı Çankırı ve Karaman’la devam etti. Ankara ve İstanbul il yönetimleri ile ilgili kararın da bizzat Erdoğan tarafından verileceği belirtildi.






Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilat yönetimi ile bir araya gelerek 31 Mart seçimi sonrası 81 ilde alınan sonuçları masaya yatırdı. 10’un üzerinde il başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sürecinde başarısız olan, adaylarla ters düşen ve özellikle parti içi çekişmelere neden teşkilat yönetimleri ile ilgili süreci başlattı. İzmir’de il başkanının istifası ile başlayan süreç, dün seçimi MHP’nin kazandığı Çankırı ve Karaman’la devam etti. Ankara ve İstanbul il yönetimleri ile ilgili kararın da bizzat Erdoğan tarafından verileceği belirtildi.



Değişim kayıpla sınırlı kalmayacak



Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün AK Parti Teşkilat Başkanlığı yönetimi ile bir araya gelerek seçim sürecinde teşkilatların çalışma performanslarına ilişkin raporu görüştü. Teşkilat başkanlığının 81 ile ilişkin hazırladığı raporun iki buçuk saat süreyle değerlendirildiği toplantıda seçim sürecinde, performansı düşük olan, adayla ters düşen, parti içinde dedikodu üreten, parti içi çekişmelere neden olan ve toplumun tepkisini alan teşkilat yöneticileri tek tek tespit edildi. Onun üzerinde il başkanı ve bazı ilçe başkanlarıyla yola devam edilmeme kararı alındı. Bu kapsamda İzmir’in ardından, seçimi MHP’nin kazandığı Çankırı ve Karaman il başkanları da istifa etti. AK Parti kaynakları, görevden almaların sadece seçimlerin kaybedildiği yerlerle ilgili sınırlı kalmayacağını dile getirdi.



Adaylarla ilgili yanıldığımız yerler oldu



Teşkilat başkanlığının hazırladığı raporda yer alan bazı il başkanlarının görevden alınmasına ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşı çıktığı öğrenildi. Erdoğan seçim sürecinde yaşanan aksaklıklarla ilgili tüm sorumluluğun ve suçun teşkilatlara atılmasının doğru olmadığını, adaylarla ilgili problemlerin de yaşandığını belirterek “Bazı yerlerde adaylarla ilgili sıkıntılarımız oldu maalesef. Yanıldıklarımız oldu” dedi.



İstanbul’da kararı Erdoğan verecek



Öte yandan, Ankara ve İstanbul’un yanı sıra bazı büyük illerin yönetimleri konusundaki kararın ise bizzat Erdoğan tarafından verileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın bu İstanbul dışındaki yerler için acele etmeyeceği ve kapsamlı değerlendirmelerden sonra karar vereceği ifade ediliyor.



Seçimin kazananı ak parti’dir



Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda seçim sonuçlarını değerlendirirken bir kez daha ‘Moral bozmayın’ uyarısında bulundu. Erdoğan “Teşkilatlarımız kötümser olmasın, moralini bozmasın. Seçimin kazanını biziz. Kaybettiğimiz yerleri de çok küçük farklarla kaybettik. Elbette, bunun nedenini tartışacağız, değerlendireceğiz ve gereğini yapacağız. Ama artık önümüze bakıp, 2023 hedeflerimize kilitleneceğiz” dedi.



(Türkiye Gazetesi)




Bu haber 257 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye Ay'a gidiyor! Bakan Kacır tarih verdi
Gündem

Türkiye Ay'a gidiyor! Bakan Kacır tarih verdi

Türkiye, Milli Uzay Programı'nın en iddialı adımlarından biri için hazırlıklarını hızlandırdı. Yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranına sahip Ay Uzay Aracı'nın üretimi tamamlandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, 2027'nin ilk aylarını işaret ederek görevin başarıyla tamamlanması halinde Türkiye'nin Ay'a erişen 9 ülkeden biri ve bunu başaran ilk Müslüman ülke olacağını açıkladı.

Habervitrini9516 Görüntüleme
Bakan Fidan: Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz!
Gündem

Bakan Fidan: Suriye'nin yanında olmayı sürdüreceğiz!

Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidan, Suriye ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şam'da Cumhurbaşkanı Şara, Dışişleri Bakanı Şeybani ve İçişleri Bakanı Hattab ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Fidan, Suriye'nin birlik ve bütünlüğünün korunması konusunda ortak iradenin teyit edildiğini açıkladı.

Habervitrini11375 Görüntüleme
Çürük domuz etini sığır eti diye satan kasaba 10 yıl hapis cezası verildi.
Gündem

Çürük domuz etini sığır eti diye satan kasaba 10 yıl hapis cezası verildi.

Irak Yüksek Yargı Konseyi yaptığı açıklamada, yetkililerin hükümlüden yaklaşık 75 kilogram et ele geçirdiğini ve bu eti sığır veya koyun eti olarak sattığını belirtti.

Habervitrini14229 Görüntüleme
Ankara’da 66 milyon yıllık fosil bulundu
Gündem

Ankara’da 66 milyon yıllık fosil bulundu

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Külhöyük kazılarında şaşırtan bir bulguya rastlandı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yapılan kazılarda 66 milyon yıl önce Tetis Denizi kıyısında yaşamış Gastropoda fosili keşfedildiğini duyurdu.

Habervitrini9902 Görüntüleme