Alibeyköy barajında akan dere tehlike saçıyor

2 dk okuma
Alibeyköy barajında akan dere tehlike saçıyor

Hızlı Özet

Alibeyköy barajında yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından bu defa Sultangazi Habibler Mahallesi içinden geçerek baraja akan dere üzerindeki tavuk ve benzeri hayvanların telef olması bölgede yaşayan gecekondu sakinlerini korkutmaya başladı.






Alibeyköy barajında yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından bu defa Sultangazi Habibler Mahallesi içinden geçerek baraja akan dere üzerindeki tavuk ve benzeri hayvanların telef olması bölgede yaşayan gecekondu sakinlerini korkutmaya başladı.



Habipler'de Alibeyköy barajına akan derenin yıllardır temiz ve berrak olmasına rağmen son 6 aydır ise tamamen kirlendiğini ve kötü kokular yaydığını belirten vatandaşlar konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerine birçok defa sorunun kaynağının bulunup çözülmesi için başvurduklarını ancak somut bir cevap alamadıklarını belirttiler.



40 yıldır bölgede yaşayan Gülseher Çelik, daha evvel böyle bir durum yaşamadık eskiden dereden akan su ile çamaşır yıkadıklarını anlatarak, "Eskiden her türlü mahsul alırdık. Şimdi ise hepsi kuruyor. Tavuklarımız ise her gün ölüyor. Yetkililere defalarca söyledik fakat gelip bakıyorlar ve gidiyorlar bir sonuç ise yok. Dere sürekli olarak mazot ve pas kokuyor hayvanlardan vazgeçtik çocukların da sağlığını tehdit ediyor. Ben çocuklarımı burada büyüttüm şimdi ise torunlarım bana geldiğinde aman dereye yaklaşmayın zehirlenirsiniz diyerek bekçi gibi sürekli peşlerinden koşuyorum eskiden böyle değildi" dedi.



Torununun dudağında çıkan yarayı gösteren Çelik, "Son günlerde çocukların ellerinde ve yüzlerinde sivilceler çıkıyor ve kaşıntı yapıyor doktora götürdük merhem verdiler ama bir işe yaramadı. yağmur yağdığı zaman ise dere taşıyor ve kapımıza kadar geliyor" ifadelerini kullandı.



Bölge sakinlerinden Bayram Soner ise, "40 yıldır burada oturuyorum ve bu derenin aktığını biliyorum buradan akan su direk olarak Alibey barajına gidiyor İstanbul Büyükşehir Belediyesine defalarca ilettik buraya bir kanal yapılmasını istedik akan su daha temiz bir şekilde baraja ulaşsın diye ama yapmadılar İBB'nin şu anda bir uygulaması var böyle alanlarda sinekler olmasın diye ama bu su buradan böyle açık şekilde aktığı sürece sinek de olur her şey olur. Muhtemelen dereye kimyasal karışıyor ve hayvanları da telef ediyor. İnşallah İBB bununla ilgili bir önlem alır" dedi.



Evinin bahçesinde köpek besleyen Erdal Çelik ise, "Bu dereden akan su nedeniyle iki yavru köpeğim öldü, anneleri ise hastalandı ve zayıfladı. İBB'yi aradık hiçbir şekilde ilgilenmediler az evvel de bir tavuğumuz daha öldü yine ulaşamadık. Buradan daha önce temiz ve berrak su akardı bu suyu hayvanlarımıza içirirdik ama yaklaşık 6 aydır çok pis ve kötü şekilde akıyor yağmur yağdığında ise siyah bir şekilde akıyor" dedi.




Bu haber 972 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum
Gündem
#İsrail#ABD#mekke i̇ttifakı

ABD'li askeri analist Douglas Macgregor : İsrail'in varlığını sürdüreceğine inanmıyorum

Anlaşma, üç ülkeden birine yapılacak silahlı saldırının hepsine yapılmış sayılacağı taahhüdünü içeriyor. Haberde, ülke liderlerinin imza töreninin ardından ittifakın belirli bir ülkeyi hedef almadığını vurguladığı aktarıldı.

Habervitrini12814 Görüntüleme
Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13099 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13851 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini13103 Görüntüleme