Alman tatilcilerin ilk tercihi Türkiye

3 dk okuma
Alman tatilcilerin ilk tercihi Türkiye

Hızlı Özet

FTI Grubu'nun Üst Yöneticisi Ralph Schiller de salgında "yüksek riskli bölgeler" veya ülkeye giriş formlarını doldurma zorunluluğu gibi tedbirlerin kaldırılmasıyla rezervasyonların yeniden arttığı, Paskalya Bayramı'nda rezervasyonlarda bunun görüldüğü, şu an 2022 yazı için de taleplerin bir önceki yıldan daha fazla olduğu bilgisini verdi.






Alman turizm sektörü temsilcileri, yıllardır Alman turistlerin uğrak yeri olan Türkiye'nin bu yıl da en çok rezervasyon yapılan yerlerin başında geldiğini ifade etti.



Alman Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Norbert Fiebig, "Türkiye yıllardır Alman turistler için çok popüler, özellikle yaz aylarında ve sonbaharda" derken,  FTI Grubu'nun Üst Yöneticisi Ralph Schiller, "Türkiye, şu anda en çok rezervasyon yapılan seyahat destinasyonlarından biri. Türkiye'nin Ege ve güney kıyısında paket turlar hala Alman tatilcilerin favorileri arasında" diye konuştu.



Almanya turizm sektörünün önde gelen temsilcileri, bu yaz Alman tatilcilerin tercihlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.



Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, bu yıl için yapılan yeni rezervasyonlarda Akdeniz'in doğusunun, en sevilen bölge olduğunu ve Akdeniz'in batı bölgesinden fazla tercih edildiğini söyledi.



Satışlar açısından Kovid-19 öncesi döneme tam olarak ulaşılmadığına işaret eden Fiebig, "Türkiye, yıllardır Alman turistler için çok popüler, özellikle yaz aylarında ve sonbaharda." dedi.



Türkiye'nin mükemmel fiyat hizmet ilişkisi nedeniyle özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edildiğini aktaran Fiebig, "Aileler yaz tatili için henüz rezervasyon yapıyor. Rezervasyon sayılarının daha da artacağını ve 2019 yılındakine ulaşacağını varsayıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



TURİSTLER AKDENİZ ÇEVRESİNDEKİ BÖLGELERDE GÜNEŞ, KUM VE DENİZ ARIYOR



Fiebig, çok iyi bir yaz sezonu beklediklerini ifade ederek, "Büyük bir ihtimalle 2019 yazındaki rakamlara yaklaşılacak. Ancak bütün yıla bakıldığında, seyahat sektörü henüz Kovid-19 öncesi seviyeye ulaşamadı. Sektör, 2023 için ise 2019 satış rakamlarına ulaşılabileceği, hatta aşılabileceği konusunda iyimser." ifadelerini kullandı.



Kovid-19 salgınının yaşandığı iki yılın ardından Almanların seyahat etme arzusu duyduklarını aktaran Fiebig, "Paskalya'da ilk büyük seyahat dalgasını gördük. Yaz için rezervasyonlar şimdiden çok iyi. Turistler, Akdeniz çevresindeki popüler tatil bölgelerinde güneşi, kumu ve denizi arıyor. İspanya, Yunanistan ve Türkiye en fazla talep edilen destinasyonlar." diye konuştu.



Fiebig, Ukrayna'daki savaşın insanların seyahat davranışlarına ne ölçüde etki yapacağının beklenmesi gerektiğini, diplomasinin yakın bir zamanda galip gelmesi ve Ukrayna halkının korkunç ıstırabına son verilmesinin ümit edildiğini kaydetti.



"TÜRKİYE, EN ÇOK REZERVASYON YAPILAN SEYAHAT DESTİNASYONLARINDAN BİRİ"



FTI Grubu'nun Üst Yöneticisi Ralph Schiller de salgında "yüksek riskli bölgeler" veya ülkeye giriş formlarını doldurma zorunluluğu gibi tedbirlerin kaldırılmasıyla rezervasyonların yeniden arttığı, Paskalya Bayramı'nda rezervasyonlarda bunun görüldüğü, şu an 2022 yazı için de taleplerin bir önceki yıldan daha fazla olduğu bilgisini verdi.



Schiller, koşulların böyle kalması durumunda iyi bir yaz dönemi geçireceklerini varsaydıklarını ifade ederek "Türkiye, şu anda en çok rezervasyon yapılan seyahat destinasyonlarından biri. Türkiye'nin Ege ve güney kıyısında paket turlar hala Alman tatilcilerin favorileri arasında. Şubat ayında, her iki bölge için de rezervasyon seviyesi Kovid-19 öncesi dönem kadar güçlüydü. Giriş formunun doldurulmasının ve HES kodunun kaldırılmasıyla daha fazla engeller kalktı. Bu nedenle, her şey yolunda giderse Türkiye'nin 2019 öncesi seviyelere ulaşabileceği güzel bir yaz geçireceğine inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.



İNSANLAR HAZIR BAVULLARININ ÜZERİNDE OTURUYOR



TUI Group'tan yapılan açıklamada da salgından sonra insanların seyahat etmek istediğine dikkat çekilerek, "İnsanlar gelecek haftalarda ve elbette yaz için hazır bavulların üzerinde oturuyorlar. Kovid-19 tedbirlerinin kapsamlı bir şekilde kaldırılmasının olumlu bir etkisi olacaktır. Turizm, 2022 yılında çok güzel bir yaz tatili yaşayacak." denildi.



Açıklamada, genel olarak Akdeniz'in doğusu ve batısının yeniden tatilcilerin gözdesi olduğu aktarılarak "Balear Adaları, Yunanistan ve Türkiye gibi önemli destinasyonlarda şu anda en yüksek erken rezervasyonları görülüyor." ifadesine yer verildi.



Tatilcilerin 2022 yazında daha kaliteli seyahatler yapmayı tercih ettiği belirtilen açıklamada, güncel olarak suit ve havuzlu odaların ilk rezerve edilenler olduğu ve insanların tatil için daha fazla harcamaya istekli olduğu kaydedildi.



"TUI, bu yaz yaklaşık 1,5 milyon misafiri Türkiye'ye götürecek. Böylelikle 2019'a kıyasla tüm Avrupa pazarları için kapasitesini artırıyor." denilen açıklamada, bu tatilcilerin 1 milyonunun Antalya'ya gideceği bilgisi verildi.



Açıklamada, bu yaz rezervasyon sayılarında 2019'a yaklaşılacağının altı çizildi.




Bu haber 676 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

San Fermin'de boğalar gençleri biçti
Gündem

San Fermin'de boğalar gençleri biçti

İspanya'daki San Fermin boğa koşusu festivalinde bir boğa koşucunun yüzüne boynuz darbesi indirdi, 12 kişi de yaralandı.

Habervitrini9334 Görüntüleme
15 Temmuz'un yıl dönümünde ünlülerden anlamlı paylaşımlar
Gündem

15 Temmuz'un yıl dönümünde ünlülerden anlamlı paylaşımlar

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen hain darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu saldırının yıl dönümünde Türkiye, o gece hayatını kaybeden şehitlerini rahmet ve minnetle, gazilerini ise saygı ve şükranla anıyor.

Habervitrini11126 Görüntüleme
İşte Ugochukwu'nun maliyeti! Galatasaray resmi olarak açıkladı
Gündem

İşte Ugochukwu'nun maliyeti! Galatasaray resmi olarak açıkladı

Galatasaray, Burnley takımından Fransız oyuncu Lesley Ugochukwu'yu şarta bağlı satın alma opsiyonlu olarak kiraladığını açıkladı. Sarı kırmızılılar, 3 milyon sterlin kiralama bedeli ödeyecek. Fransız oyuncunun satın alma opsiyonunun 22.5 milyon sterlin olacağı, yıllık 2.65 milyon euro kazanacağı belirtildi.

Habervitrini12123 Görüntüleme
Haluk Levent'in 'ahbap'ları konuştu! İtiraflar peş peşe geldi
Gündem

Haluk Levent'in 'ahbap'ları konuştu! İtiraflar peş peşe geldi

Haluk Levent'in başkanlık ettiği AHBAP Derneği'ne yönelik soruşturmada gözaltına alınana isimlerin ifadeleri ortaya çıkmaya devam ediyor. Levent'in asistanı Yeliz Kaya savcılık ifadesinde kullanıldığını belirtirken, şüpheli Sevda Kurt, Levent tarafından 90 milyon TL dolandırıldığını dile getirdi. Haluk Levent’in eski şoförü İlker Çetin ifadesinde, Levent'e paraların kaynağını sorduğunu ve "Tanıdıklar" cevabını aldığını söyledi. Çetin, Ankara'da Haluk Levent ile birlikte 4 milyon 500 bin TL'yi Yeliz Kaya'nın hesabına yatırdıklarını ifade etti.

Habervitrini10477 Görüntüleme