Ankara'nın Nallıhan ilçesindeki bir maden ocağında göçük meydana geldi. Adrese çok sayıda ekip sevk edilirken bir işçinin hayatını kaybettiği ve yaralananların olduğu öğrenildi.
Nallıhan ilçesine bağlı Çayırhan Mahallesi ile Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi sınırlarında bulunan kömür madeninde meydana gelen göçük ve oluşan hava basıncı nedeniyle kaza yaşandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve ekip sevk edildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR
1 işçinin hayatını kaybettiği, çok sayıda işçinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılar hastaneye kaldırılırken olayla ilgili inceleme başlatıldı.
ANKARA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Ankara Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"İlimiz Beypazarı ilçesi Hırkatepe Mahallesi’nde bugün saat 18.00 sıralarında, Çayırhan Enerji İşletmesi sahasında, ilk tespitlere göre Çalışma sahasının arkasında tavan çökmesi sonucu oluşan basınca bağlı olarak savrulmalar neticesinde maden kazası meydana gelmiştir.
Olay mahalline Jandarma, Emniyet, İtfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekiplerimiz sevk edilmiş, 15 ambulans ekibi görevlendirilerek yaralılar hastanelerimize nakledilmiştir. Olaydan toplam 20 vatandaşımız etkilenmiş olup, 1 madenci vatandaşımız hayatını kaybetmiş olup yaralı vatandaşlarımız tedavi altına alınmıştır.
Olayın meydana geliş nedeni ile ilgili olarak ilgili mercilerce gerekli inceleme ve soruşturma başlatılmış olup çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur."




