Antalya'da 'açık alanlarda alkol içmek' yasaklandı

1 dk okuma
Antalya'da 'açık alanlarda alkol içmek' yasaklandı

Hızlı Özet

Antalya Emniyeti'nin internet sayfasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:






Antalya Emniyet Müdürlüğü ve Antalya Valiliği, 'çevreyi rahatsız edecek şekilde, araç içerisinde ve açıkta alkol içilmesini' yasaklayan bir açıklama yaptı.



Antalya Emniyeti'nin internet sayfasında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:



"İl İdaresi Kanunu hükümleri uyarınca, suç işlenmesinin önlenmesi, kamu düzen ve güvenliğinin korunması için gereken tedbirlerin alınması, huzur ve güvenlik ile kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi mahallin en büyük mülki amirinin ödev ve görevleri arasındadır."



'UYMAYANLAR HAKKINDA KABAHATLER KANUNU'NU İHLALDEN İŞLEM YAPILACAK'



"Bu bağlamda, Antalya il sınırları içerisinde huzur ve güvenliği ile kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve işlenen suçun aydınlatılması amacıyla, kamunun istifadesinde açık park, bahçe ve üzerinde tesis bulunmayan açık alanlarda, belediye sınırları içerisinde, meskun mahallerde, karayollarında, umuma mahsus yerlerde veya umumun istifadesinde sunulan piknik ve ören yeri gibi alanlarda, gar, otogar, meydan, cadde, sokak, tarihi ve kültürel mekanlarda, ibadethaneler ile terk edilen kullanılmayan yapılar, inşaatlar, banka ATM'leri, köprü altları, mezarlıklar, gezinti yerleri vb. ile nerede park halinde olduğuna bakılmaksızın her türlü aracın içerisinde çevreyi rahatsız edecek şekilde ve açıkta alkol içilmesinin yasaklanarak, bu karara uymayanlar hakkında işlenen fiil başka bir suç oluşturmadığı takdirde, 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32 Maddesini ihlalden işlem uygulanacağına dair Valilik Makamı'nın Olur'ları ile karar verilmiştir."




Bu haber 799 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Polis Fatih'te bıçaklı saldırganı böyle vurdu
Asayiş

Polis Fatih'te bıçaklı saldırganı böyle vurdu

Fatih'te polise bıçakla saldırı kamerada; ayağından vurularak yakalandı

Habervitrini9492 Görüntüleme
Orman yakan cezaevine! 52 yangın, 34 şüpheli
Asayiş

Orman yakan cezaevine! 52 yangın, 34 şüpheli

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 1 Haziran 2026'dan bu yana adli işlem başlatılan orman yangınlarına ilişkin son bilançoyu açıkladı. 52 yangınla ilgili yürütülen soruşturmalarda 34 şüpheli tespit edilirken, 9 şüpheli tutuklandı, 14 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Gürlek, suç şüphesi bulunan hiçbir yangının faili meçhul kalmasına izin verilmeyeceğini belirtti.

Habervitrini14830 Görüntüleme
Çocukların getirdiği muzlu sütleri adisyona eklediler! Tarihi işletmeye tokat gibi ceza
Asayiş

Çocukların getirdiği muzlu sütleri adisyona eklediler! Tarihi işletmeye tokat gibi ceza

İstanbul Üsküdar’daki Tarihi Çınaraltı Çay Bahçesi’nde küçük çocukların dışarıdan getirdiği 4 muzlu sütün adisyona eklenmesi sosyal medyada tepki çekti. Şikâyetin ardından harekete geçen Ticaret Bakanlığı ekipleri, sipariş edilmeyen ve servis yapılmayan ürünlerin ücretlendirildiğini tespit etti. İşletmeye bu uygulama ve fiyat listelerindeki uyumsuzluklar nedeniyle toplam 51 bin 649 TL idari para cezası kesildi.

Habervitrini13611 Görüntüleme
Çocuk İstismarcısı Hastane Önünde Öldürüldü: Saldırgan Baba ve Oğlu Cezaevinde
Asayiş
#Viranşehir#Metin Albayrak#hastane

Çocuk İstismarcısı Hastane Önünde Öldürüldü: Saldırgan Baba ve Oğlu Cezaevinde

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, cinsel istismar iddiasıyla sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Metin Albayrak, mağdur kızın babası ve ağabeyi tarafından silahla vuruldu. Albayrak olay yerinde yaşamını yitirirken, saldırı esnasında seken kurşunların isabet ettiği Ayşe E. isimli bir kadın yaralandı. Olayın failleri olan baba ve oğlu, yakalanmalarının ardından tutuklandı.

Habervitrini14505 Görüntüleme