ARINÇ'I KIZDIRAN HANEFİ AVCI YORUMU

2 dk okuma
ARINÇ'I KIZDIRAN HANEFİ AVCI YORUMU

Hızlı Özet

Başbakan Yardımcısı Arınç, Hanefi Avcı’nın tutuklanmasıyla ilgili şu yoruma çok sert çıktı...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hanefi Avcı’nın tutuklanmasına ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, kitap yazdığı için tutuklandı diyenlere sert çıktı.


Böyle bir söylemin yargıya inanmamak anlamına geldiğini söyleyen Arınç "’Gözaltına alınacağını, böyle bir soruşturmayla karşılaşacağını biliyordu, onun için kitabı alelacele piyasaya çıkardı’ diyenler var. Ben onların yalancısıyım" dedi.



Yeni Anayasa hazırlıkları gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtlayan Bülent Arınç, eski Eskişehir Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın tutuklanmasına ilişkin değerlendirmesinde konunun yargıya intikal ettiğini hatırlattı. Kamuoyunda Avcı’nın tutuklanmasının nedeninin "Haliç’te Yaşayan Simonlar" adlı kitabı yazmasına bağlandığını söyleyen Arınç "Bu yargıya inanmamak anlamına gelir. Yargısal sürecin işlediği bir yerde mutlaka hukuki tüm yardımlar olanaklar imkanlar ortaya konulacaktır. Hükümetin veya siyasi otoritelerin bu olayla bir ilgisi bir dahli bir katkısı olduğu kanaatinde değilim. Kitap dolayısıyla gözaltına alındı diyenlerin tam karşısında ’gözaltına alınacağını böyle bir soruşturmayla karşılaşacağını biliyordu. Onun için kitabı alelacele piyasaya çıkardı’ diyenler var. Ben onların yalancısıyım. Ama bir gerçek varki ortada bir yargı süreci var.Bu yargı sürecini hepimiz büyük bir dikkatle takip etmeliyiz" dedi.



-AYAĞI YERE BASAN TASLAĞA İHTİYAÇ VAR-



Başbakan Yardımcısı Arınç, yeni Anayasa konusunda da gazetecilerin sorularını yanıtlarken, 82 Anayasası’nın tamamen değiştirilmesi konusuna AKP dışındaki partilerin itirazı olduğunu öne sürdü. Anayasa değişikliğinin üç günde beş günde tamamlanamayacağını ifade eden Arınç, "Eğer siyasi partiler, ben onların niyet okuyucusu değilim ama anayasayı bütüncül yaklaşımla ele almak istiyorlarsa bir, anayasanın yine önemli maddelerinde değişiklik yapmak istiyorlarsa iki, bu konuda hazırlıklarını yapsınlar. Bu konuda bizim hazırlığımız var bunu güncelleyebiliriz. Ama diğer partilerin de ne yapmak istedikleri konusunda ayak üstü konuşmalarla değil, ayağı yere basan ciddi incelenmiş araştırılmış madde haline getirilmiş seçenekleri ile hazırlanmış bir taslağa ihtiyacımız var. Bunu yaptıklarını zannetmiyorum" dedi. Arınç Anayasa değişikliği mecliste grubu bulunan siyasi partilerden eşit üyelerle oluşturulmuş bir uyum komisyonu kurulması önerisini de getirirken, CHP’nin komisyona üye gönderme iradesini göstermesi durumunda MHP ve BDP’nin de üye göndereceğini ve komisyonun kurulabileceğini söyledi.

Bu haber 3462 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AHBAP'ı böyle savunmuşlardı! Ünlü isimlerin paylaşımları ortaya çıktı
Gündem

AHBAP'ı böyle savunmuşlardı! Ünlü isimlerin paylaşımları ortaya çıktı

Deprem paralarının usulsüz kullanımı ve kumara yatırılması skandalı ile Haluk Levent'in kurucusu oldığu AHBAP Derneği'ne yönelik başlatılan soruşturma genişletildi. Soruşturma kapsamında AHBAP ve Levent ile ilişkisi olan birçok isim ifadeye çağrıldı. Savcılıkta ifade veren Hayko Cepkin, Mahsun Kırmızıgül, Elçin Sangu ve Gülben Ergen’in geçmişte AHBAP ve Haluk Levent'e destek için yaptıkları sosyal medya paylaşımları ortaya çıktı.

Habervitrini11544 Görüntüleme
Ege Denizi sallandı! AFAD duyurdu
Gündem

Ege Denizi sallandı! AFAD duyurdu

Ege Denizi'nde korkutan son dakika bir deprem meydana geldi. AFAD, depreme ilişkin verileri açıklarken, sarsıntının 4 büyüklüğünde olduğu açıklandı.

Habervitrini11777 Görüntüleme
İstanbullular için kritik uyarı! Bu geceye dikkat!
Gündem

İstanbullular için kritik uyarı! Bu geceye dikkat!

Sıcak hava dalgasının etkisi altına giren İstanbul'da yüksek oranda neme karşı uyarı yapıldı. Megakentte bu gece nem oranının yüzde 95'e kadar yükselebileceği ifade edildi. Kalp sağlığı için vatandaşların efor gerektiren etkinliklerden uzak durması gerektiği vurgulandı. Öte yandan İstanbul'da sıcak havanın yarın beklenen poyraz ile etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Habervitrini14790 Görüntüleme
Netanyahu'nun yeni Türkiye planı! Aralarına nifak tohumu ekmeliyiz!"
Gündem

Netanyahu'nun yeni Türkiye planı! Aralarına nifak tohumu ekmeliyiz!"

İsrail Diaspora İşleri Bakanı Amichai Chikli, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'ı hedef alarak,"Erdoğan’a yönelik yaklaşımı ve onu aklama çabalarıyla bize hayatı son derece zorlaştırıyor" dedi.

Habervitrini12210 Görüntüleme