Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı

2 dk okuma
Aşiret düğününde damada 3,4 milyon TL, geline ise kilolarca altın takıldı

Hızlı Özet

Van, son dönemlerin en yoğun katılımlı düğününe ev sahipliği yaptı.






Van, son dönemlerin en yoğun katılımlı düğününe ev sahipliği yaptı.





Ertoşi aşiretinin ileri gelenlerinden Nejdet Bayram'ın oğlu, iş adamları Adnan Bayram ve Seyithan Bayram'ın kardeşi, Serhat Bayram'ın ağabeyi Rızgin Bayram, binlerce kişinin katıldığı görkemli bir düğün ile dünya evine girdi.





Edremit RANSS villalarında yapılan kır düğününe, binlerce kişi katılım sağladı.





120 küçükbaş hayvanın kesildiği düğüne aşiret liderleri, milletvekilleri, kurum müdürleri, belediye başkanları, siyasiler, oda başkanları, gazeteciler, spor camiası, eş dost ve akrabalar katıldı.





İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından aşı standının kurulduğu tören, yemek ikramının ardından takı töreni ile devam etti. Damada 3 milyon 400 bin TL nakit para, geline ise kilolarca altın takılarak son yılların en çok takı takılan düğünü olarak hafızalara kazındı.





Düğün törenine olan katılımın kendilerini memnun ettiğini ifade eden düğün sahibi Nejdet Bayram, “Oğlum Rızgin'in düğününe değerli insanlarımızın, konuklarımızın gelmesi bizi onure etti. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar memleketimiz olsun, ülkemiz olsun kimse bizden rahatsızlık duymadı. Elimizden geldiği kadar herkese yardımcı olmaya çalıştık. Yurdumuzun dört köşesindeki eş, dost, akrabanın mutlu günlerine şahit olduk. Bugünde onlar bizleri yalnız bırakmadılar. Herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.





İş adamı Adnan Bayram ise “Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan tüm dost ve akrabalarıma saygılar sunuyorum. Birlik ve beraberliğimiz her zaman bir bütün olsun ve daim olsun” ifadelerini kullandı.





Toy büyüğü iş adamı Şeyh Mahmut Yavuz da, ilk defa bu kadar kalabalık bir düğüne iştirak ettiğini ifade ederek, “Çok düğünlere gittim, çok düğünler gördüm ama bu kadar kalabalığını görmedim. Bu katılımlar her şeyi güzelleştiriyor. Özellikle birlik ve beraberliği. Bizim de doğuda özellikle birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımız var. Ben bu çerçevede gelin ve damada her iki cihanda saadet diliyorum” dedi.





Binlerce kişinin bir arada halay çektiği düğün töreni gece geç saatlere kadar devam etti.







 



 




Bu haber 1684 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Arsa yatırımcısı Anadolu'ya yöneldi: İstanbul'da yer kalmadı!
Ekonomi

Arsa yatırımcısı Anadolu'ya yöneldi: İstanbul'da yer kalmadı!

İstanbul'da artan arsa fiyatları yatırımcıyı çevre illere yöneltti. Tekirdağ, Yalova, Sakarya, Balıkesir ve Çanakkale'de talep yükselirken, ulaşım projeleri ve deprem sonrası güvenli bölge arayışı bu illerde fiyat artışını hızlandırıyor.

Habervitrini14945 Görüntüleme
"Yüzde 50 + yüzde 20" dönemi bitti! Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı
Ekonomi

"Yüzde 50 + yüzde 20" dönemi bitti! Ticaret Bakanlığı denetimleri sıklaştırdı

Ticaret Bakanlığı, tüketiciyi yanıltan indirim kampanyalarına karşı denetimlerini artırdı. Gerçeği yansıtmayan indirim oranları, okunamayacak kadar küçük yazılan kampanya şartları ve yanıltıcı fiyat uygulamaları mercek altına alınırken, kurallara uymayanlara 39,9 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanabilecek.

Habervitrini10918 Görüntüleme
Fitch'ten Türkiye kararı! Kredi notu açıklandı
Ekonomi

Fitch'ten Türkiye kararı! Kredi notu açıklandı

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu "BB-", görünümünü ise "durağan" olarak teyit etti. Kuruluş, düşük kamu borcu, güçlü bankacılık sektörü ve ekonomideki toparlanma beklentilerine dikkat çekerken, enflasyondaki gerileme ve dış rezervlerdeki artışın kredi notu açısından olumlu sinyaller verdiğini belirtti. Fitch ayrıca yıl sonu büyüme ve enflasyon tahminlerini de açıkladı.

Habervitrini14856 Görüntüleme
Türkiye yılın ilk yarısında 1 milyar 257 milyon dolarlık halı ihraç etti
Ekonomi

Türkiye yılın ilk yarısında 1 milyar 257 milyon dolarlık halı ihraç etti

Türk halı sektörü, yılın ilk yarısında 184 ülke ve serbest bölgeye gerçekleştirdiği 246 milyon 314 bin metrekarelik ihracattan 1 milyar 257 milyon 949 bin dolar gelir elde etti.

Habervitrini14903 Görüntüleme