Bakan Koca vatandaşları bir kez daha uyardı!

1 dk okuma
Bakan Koca vatandaşları bir kez daha uyardı!

Hızlı Özet

Koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir kez daha vatandaşlara evinizde kalın çağrısı yaptı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de 670 kişide görüldü ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.






Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada koronavirüs salgınına karşı vatandaşları bir kez daha uyararak "evinizde kalın" çağrısını yineledi.



Koronavirüs salgınına karşı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, bir kez daha vatandaşlara evinizde kalın çağrısı yaptı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs Türkiye'de de 670 kişide görüldü ve 9 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.



Salgının görüldüğü ilk günden beri kamuoyunun ne diyeceğini merakla beklediği isimlerden biri de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarla süreç hakkında herkesi bilgilendiren Bakan, Twitter hesabından son çalışmalar hakkında bilgi verdi ve uyarılarını yineledi.



"Evlerde kalınmasını rica ediyorum"



Fahrettin Koca, Twitter hesabından şunları yazdı:



"Siyami Ersek Hastanesi'nde Koordinasyon Toplantımızı gerçekleştirdik. Bizler sahada ülkemiz için önlemler alırken, vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle evlerinde kalarak önlemlerini almalarını önemle rica ediyorum."



Ne olmuştu?



İlk olarak 12 Aralık'ta Çin'in Vuhan kentinde görülen koronavirüste Türkiye'de ilk vaka 10 Mart'ta tespit edildi. Geride kalan 11 günde ülkemizde vaka sayısı 670'e yükselirken 9 kişi de hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerin ortak noktasının yaşlı olmaları nedeniyle uzmanlar ve devlet yetkilileri yaşlıların evlerinden çıkmamaları konusunda sıkça uyarı yapıyor.




Bu haber 559 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta
Sağlık
#sağlık#hastane#Çocuk

Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta

Okulların açılması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Polikliniklerde bulantı, boğaz ağrısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri öne çıkarken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, 2026-2027 grip sezonuna ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Habervitrini12389 Görüntüleme
Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!
Sağlık

Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!

Yunanistan'da son bir haftada 34 yeni Batı Nil virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi. Uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun bireysel tedbirler olduğunu vurgularken, virüs bulaşma riskinin eylül ayında da sürdüğünü bildirdi.

Habervitrini12621 Görüntüleme
Süperstar'ın form sırrı belli oldu
Sağlık

Süperstar'ın form sırrı belli oldu

Sezen Aksu ile birlikte kısır ve zeytinyağlı dolmaların tadını çıkardıklarını belirten Nilüfer, Ajda Pekkan’ın öz disiplinine hayran kaldıklarını dile getirdi. Buluşmadan bir gün önce diyetisyeniyle görüşen Süperstar’ın ikramlara dokunmayıp sadece yeşil elma yediğini söyleyen Nilüfer, olayı şu sözlerle anlattı:

Habervitrini14783 Görüntüleme
Yapay zekanın tasarladığı ilaçla yaşlılık artık tarihe karışıyor
Sağlık

Yapay zekanın tasarladığı ilaçla yaşlılık artık tarihe karışıyor

Yapay zeka yardımıyla geliştirilen rentosertib adlı ilaç, yaşlanma araştırmalarında beklenmedik sonuçlar verdi. 12 haftalık klinik denemede, ilacı kullanan 43 hastanın biyolojik yaş göstergelerinde düşüş görüldü.

Habervitrini13004 Görüntüleme