Bakan Soylu: 10 erkek pankart taşırsa tersine döner

2 dk okuma
Bakan Soylu: 10 erkek pankart taşırsa tersine döner

Hızlı Özet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu’na yapılan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi verdi. Kadınların kamuda yükselmesinde dezavantajlı olduğunu kabul ettiğini belirten Soylu, “Yani erkek üç tane hata yapıyor, göze görünmüyor, kadın hata yapınca ‘Bakın, gördünüz mü?’ deniyor” dedi. Soylu’nun sözleri Meclis tutanaklarında özetle şöyle yer aldı:






İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu'na bir sunum yaptı. Çarpıcı bilgiler veren Bakan Soylu, “Ne zaman 10 erkek eline alır bir pankart, gider de ‘Biz Emine Bulut cinayetini şiddetle reddediyoruz’ derse mesele tersine döner” dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TBMM Kadına Şiddeti Araştırma Komisyonu’na yapılan çalışmalarla ilgili kapsamlı bilgi verdi. Kadınların kamuda yükselmesinde dezavantajlı olduğunu kabul ettiğini belirten Soylu, “Yani erkek üç tane hata yapıyor, göze görünmüyor, kadın hata yapınca ‘Bakın, gördünüz mü?’ deniyor” dedi. Soylu’nun sözleri Meclis tutanaklarında özetle şöyle yer aldı:



PKK 758 kadını katletti



- “PKK faili meçhul cinayet yapıyor. PKK/KCK tarafından 1984’ten bu yana toplam 4 bin 495 sivil vatandaşımız katledildi. Katledilen vatandaşlarımızın 758’i kadın.



- Gülistan Doku’yu bulabilmek için yürüttüğümüz çalışmanın, dünyada örneği bulunmuyor. En alt seviyeye kadar suyu indirdik. Bütün dalgıçlarımızı seferber ettik. Baraj kapağına da gidildi. Bulunamadı.



- Toplam 1909’dur mülki idare amiri sayımız. Kadın sayısı 1909’un içinde 86’dır. Bu iyi bir rakam değil. Jandarma Genel Komutanlığı’nda 1953 kadın var. Emniyet Genel Müdürlüğü’nde müdür, amir 23 bin 905, kadın amir sayısı 2 bin 233. Özel Harekât’a kadın polis 400 kişi seçtik. Emniyetin toplam rakamı 311 bin 153; kadın polis sayısı 23 bin 642, yüzde 7.6.



20 milyon kişi KADES uygulamasını indirdi



KADES uygulamasını indiren vatandaş sayısı, 20 milyon 475 bin 178. İhbar sayısı 138 bin 978’dir. Halen 43 ilde 197 vakanın elektronik kelepçe takibi devam ediyor.



Tüm kadın cinayetleri 2006’da 468, şimdi 385.



- Emine Bulut cinayetinde bir fotoğraf gördüm. 10 kadın ellerine almışlar bir pankart, gitmişler. Ne zaman 10 erkek eline alır bir pankart, gider de ‘Biz Emine Bulut cinayetini şiddetle reddediyoruz’ derse mesele tersine dönmeye başlamıştır.”



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti milletvekili Öznur Çalık başkanlığındaki Meclis Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu’nda bilgi verdi, ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Komisyona Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş da katıldı.



Hürriyet




Bu haber 1430 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı
Gündem

Özkan Yalım telefon şifresini verdi! Özel'in, Mansur Yavaş için yazdıkları ortaya çıktı

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadeler CHP lideri Özgür Özel'i işaret etti. Özel adına ait olduğu iddia edilen telefondan Yalım'a gönderilen işe alım listeleri ve para trafiğine ilişkin mesajların ardından; Mansur Yavaş'ı övme yönündeki bir mesaj da dosyaya girdi.

Habervitrini15020 Görüntüleme
Fethiye'de Meyhane Açılışında Dua Eden Emekli İmam, beddua etti
Gündem
#Yaşam#Muğla#Gündem

Fethiye'de Meyhane Açılışında Dua Eden Emekli İmam, beddua etti

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bir tavernanın açılışında dua etmesi sonrası eleştirilere maruz kalan emekli din görevlisi Ferhat Taşkın, yaşananlardan ötürü üzüntüsünü dile getirdi. Taşkın, durumu öngörebilseydi törene iştirak etmeyeceğini ve kendisine yönelik hakaretlerden dolayı mağdur olduğunu ifade etti.

Habervitrini14480 Görüntüleme
Mansur Yavaş Hakkında 5 Yeni Soruşturma Talebi
Gündem

Mansur Yavaş Hakkında 5 Yeni Soruşturma Talebi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye görevlileri hakkında 'ihaleye fesat karıştırma', 'görevi kötüye kullanma' ve 'resmi belgede sahtecilik' gibi çeşitli suçlamalarla soruşturma izni talep edildiği ortaya çıktı. Denetim raporları ve müfettiş incelemeleri, belediyenin ihale süreçleri, ASKİ uygulamaları ve EGO reklam alanları gibi konulardaki iddiaları mercek altına alıyor.

Habervitrini11474 Görüntüleme
Özkan Yalım Telefon Şifresini Verdi, CHP'deki Delege Müzakereleri ve Para Trafiği İfşa Oldu
Gündem

Özkan Yalım Telefon Şifresini Verdi, CHP'deki Delege Müzakereleri ve Para Trafiği İfşa Oldu

Yolsuzluk tahkikatı kapsamında tutuklanan ve sonrasında CHP'den ilişiği kesilen Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım, itirafçı olmaya karar vererek telefonunun şifresini adli makamlarla paylaştı. Yalım'ın telefonundan çıkan yazışmalar, parti içi delege pazarlıkları ve para transferlerine ilişkin ciddi iddiaları gündeme taşıdı.

Habervitrini11175 Görüntüleme