Bakan Yıldız'dan Uranyum açıklaması

2 dk okuma
Bakan Yıldız'dan Uranyum açıklaması

Hızlı Özet

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Marriott Otel'de düzenlenen 6. Büyükelçiler Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Japonya ile nükleer anlaşma yapıldığına ilişkin iddialara cevap verdi


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Japonya ile nükleer anlaşma yapıldığı iddialarına ilişkin, "Uranyumun zenginleştirmesiyle alakalı koymuş olduğumuz hedef yoktur ve böyle bir amaca da matuf değildir" dedi.

Bakan Yıldız, nükleer güvence anlaşmalarını Güney Kore, Kanada, Arjantin, Rusya, ABD, Fransa ile yaptıklarını söyleyerek, "Anlaşmanın maddesi diyor ki, iki ülke kendi aralarında anlaşırlarsa, mutabık kalırlarsa, bu konuyla ilgili çalışma yaparlar. Yoksa yapamazlar. Maddede söylüyor. Yıllardan bu yana Türkiye herhangi bir ülke ile anlaşma yapacaksa, önce bu anlaşmayı imzalarlar" diye konuştu.

Şu ana kadar Türkiye'de nükleer zenginleştirme ile ilgili bir risk görülmediğini ifade eden Yıldız, "Birdenbire Türkiye'nin uranyum zenginleştirmesiyle ilgili bir nokta oluştu. Bu genel konjonktürle alakalı. Uranyumun zenginleştirmesiyle alakalı koymuş olduğumuz hedef yoktur ve böyle bir amaca da matuf değildir. Bir yazarımız yazabiliyor ki, 'dikkatli olun ey dünya. Türkiye'de böyle bir risk var' diyebiliyor" ifadesini kullandı.

Türkiye'de oluşturulmaya çalışılan bir kriz ortamı gördüklerini söyleyen Bakan Yıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin uluslararası siyasette bir duruşu var. Nerede ne söyleyeceğini bilen, hangi müdahaleyi ne yapması gerektiğini bilen son derece insani ve devlet ciddiyeti içinde olan duruşu var. Dikkat edersiniz Türkiye El Kaide bağımlısı bir ülke gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu siyaseten bir imaj değiştirme gayretidir."

Türkiye'nin stres testlerini geçebilen ülke olduğunu söyleyen Yıldız, "Biz bu zor durumu da aşarız. Siyasi istikrar sürdürülebilir olacaktır" diye konuştu.


Bu haber 519 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor
Ekonomi

Kamu Borçlarına Yeni Düzenleme: 15 Milyon Kişiye 72 Ay Vade Fırsatı! Vergi, GSS ve Cezalar Yapılandırılıyor

TBMM Genel Kurulu'nda onaylanan torba teklifin ilk beş maddesiyle, kamuya borcu bulunan yaklaşık 15 milyon kişiye yönelik borç yapılandırma imkânı getirildi. Düzenleme, borçların 72 aya kadar taksitlendirilmesini ve yabancı yatırımcılar için çeşitli vergi avantajlarını içeriyor.

Habervitrini13902 Görüntüleme
Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi
Ekonomi

Dolandırıcı sanıp TÜİK anketine katılmadı! 19 bin TL’lik ceza yedi

Aydın’da yaşayan 38 yaşındaki İbrahim Öngel, şahsi numaradan aranarak ankete katılması istenince dolandırıcılık şüphesiyle görüşmeyi reddetti. Arayan kişinin TÜİK görevlisi olduğunun ortaya çıkmasının ardından 18 bin 991 TL’lik ceza tebligatıyla karşılaşan Öngel, hayatının şokunu yaşadı.

Habervitrini10622 Görüntüleme
Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?
Ekonomi

Memur ve emeklinin zam hesabı değişti! En düşük maaş ne kadar olacak?

Memur ve emeklinin temmuz zammı için geri sayım başladı. Maaş artışlarını 2026'nın ilk 6 aylık enflasyonu belirleyecek. Milyonlar heyecanla beklerken, Merkez Bankası'ndan memur ve emekli zammı için kritik bir ipucu geldi.

Habervitrini12303 Görüntüleme
KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!
Ekonomi

KAAN müzakerelerine Bayraktar TB3 de eklendi!

Türkiye ile İspanya arasındaki savunma sanayi işbirliği yeni bir boyut kazanıyor. Ankara ile Madrid arasında KAAN savaş uçağına yönelik sürmekte olan müzakereler, Bayraktar TB3'leri de kapsıyor. İspanya basınına göre, Bayraktar TB3, Juan Carlos-I gemisi için tek seçenek olarak öne çıkıyor.

Habervitrini12895 Görüntüleme