Bitshiabu’nun bilinmeyenleri ortaya çıktı! Yeşil sahanın Ferrarisi!

••2 dk okuma
Bitshiabu’nun bilinmeyenleri ortaya çıktı! Yeşil sahanın Ferrarisi!

Hızlı Özet

“Kariyerine forvet olarak başlayıp sonradan stopere geçti. 12 yaşında 1.90'a ulaşarak heybetiyle dünya gündemine oturdu. 1.96'lık cüssesine rağmen Leipzig...”

Forveti Deniz Gül ile sağlama alan Galatasaray, stopere de El Chadaille Bitshiabu hamlesi yaptı. +4 kontenjanına uygunluk gösteren 2005'li savunmacı, Leipzig'den sezon sonuna kadar satın alma opsiyonuyla kiralandı. 1.96 cm'lik dev boyuyla dikkat çeken Bitshiabu'yu, SABAH Spor analiz etti.

İşte detaylar: Henüz ilkokuldayken okul müdürü tarafından futbola yönlendirilen Bitshiabu, eğitimini US Saint-Denis, Boulogne- Billancourt'un ardından Paris Saint-Germain altyapısında aldı.

Daha 12'sinde yaşıtları arasında fiziksel özelliğiyle sivrildi. 1.90'lık boyuyla futbol otoritelerinin hayranı olduğu yetenek, ilk yıllarda forvet olarak oynarken daha sonra stopere çekildi. 12 yaşındayken yapılan fiziksel değerlendirmelerde yetişkin olduğunda iki metre civarına ulaşabileceği öngörüldüğü için haftada bir kez GD Football Paris adlı oluşumda özel çalışma yaptı.

UZUN BACAKLARI AVANTAJ SAĞLIYOR

2022 yılında PSG A Takımı'na yükseldi.

U17 Avrupa Şampiyonası'nda Fransa'nın değişilmez ismi olurken Horozlar ile şampiyonluk yaşadı.

Gelişmek ve daha fazla oynamak adına 2023-24 sezonunda 15 milyon Euro'ya Leipzig'in yolunu tuttu. 1.96'lık dev cüssesi yüzünden eleştirilse de uzun bacaklarını avantaja dönüştürürken çevikliği, hızı ve sahadaki enerjisiyle öne çıkıyor.

Leipzig ile 2024- 25'te Şampiyonlar Ligi'nde 34.42 km/s, Bundesliga'da ise Mainz maçında 32.55 km/s gibi oldukça yüksek bir hıza ulaştı.

İŞTE MALİYETİ

Bitshiabu, Leipzig'den satın alma opsiyonuyla kiralandı.

Alman kulübüne 2 milyon Euro kiralama ücreti verilecek.

Cimbom, opsiyonu kullanırsa 28 milyon Euro bonservis ödeyecek.

Oyuncu, bu sezon 2 milyon Euro garanti ücret kazanacak.

'YENİ AİLEM İLE BULUŞACAĞIM'

Uzun ve yorucu bir yolculuğun ardından İstanbul'a gelen sarı-kırmızılıların yeni transferi Bitshiabu, 'Allah'a şükür, İstanbul'a vardık.

Çok mutluyum.

Taraftarlar ile, yeni ailemle buluşacağım.

Çok sabırsızlanıyorum tanışmak için' ifadelerini kullandı.

Kaynak:sabah.com.tr
Bu haber 12857 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Arda Turan'dan A Milli Takım sorusuna cevap!
Spor

Arda Turan'dan A Milli Takım sorusuna cevap!

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Arda Turan, A Milli Takım ile ilgili kendisine yöneltilen soruya cevap verdi. Milli takım ihtimalinin kendisi için önemli olduğunu belirten Turan, Ukrayna ekibine olan bağlılığını vurgulayarak “Shakhtar Donetsk bana güvendiği sürece kulübüme hizmet etmeye hazırım” dedi.

Habervitrini10480 Görüntüleme
Milli takımda teknik direktörlüğe iki aday
Spor

Milli takımda teknik direktörlüğe iki aday

A Milli Takım'da yeni teknik direktör arayışını sürdüren TFF, ilk olarak Arda Turan'ı gündemine aldı. Shakhtar Donetsk'ten ayrılmaya sıcak bakmayan genç teknik adamın ardından Abdullah Avcı seçeneği öne çıkarken, Samet Aybaba da kasım ayındaki Belçika ve Fransa maçları için alternatif olarak değerlendiriliyor.

Habervitrini13863 Görüntüleme
Greenwood dip yaptı
Spor

Greenwood dip yaptı

Mason Greenwood, Alanyaspor karşısında da dip yaptı! Kaçırdığı penaltı, hücumdaki bencil tercihleri ve sıfır savunma katkısıyla dikkat çeken İngiliz yıldız, 2.00 xG+xA ürettiği maçta ne Lukaku’yu besleyebildi ne de tabelayı değiştirebildi.

Habervitrini14423 Görüntüleme
Leroy Sane dibe vurdu, çöktü
Spor

Leroy Sane dibe vurdu, çöktü

Galatasaray’da bazılarının hâlâ büyük umutlar beslediği Leroy Sane, her maç bir kez daha 'Beni bırakın gideyim' oyunu oynuyor. Henüz skora katkı yapamayan ve Gençlerbirliği karşısında da net fırsatları harcayan Alman yıldız, performansıyla 'Benden hayır yok' diyor.

Habervitrini14047 Görüntüleme