Bulunacak iliğin sahibine 20 bin TL verecek

1 dk okuma
Bulunacak iliğin sahibine 20 bin TL verecek

Hızlı Özet

Bolu’da 3 yaşındaki kemik iliği hastası Zeynep Gülcan için uygun ilik bulunmaya çalışılırken, çaresiz baba sosyal paylaşım sitesi hesabından kızına ilik bulunduğu takdirde ilik sahibine 20 bin TL para vereceğini söyledi.

x3 yaşındaki Zeynep Gülcan için haftalardır düzenlenen kan bağışı kampanyalarına ilginin az olması, ilik bulunması ihtimalini aza indiriyor. İlik bulunamadığı takdirde 2 aylık ömrü kaldığı ifade edilen 3 yaşındaki Zeynep Gülcan’ın babası Mustafa Gülcan, sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan kızına ilik bulunduğu taktirde ilik sahibine 20 bin TL ödül vereceğini duyurdu. Acılı baba Gülcan “Her şey kızım Zeynep için. Kan bağışı yapan ve iliği tutan kişiye 20 bin TL ödül vereceğim. Bu paylaşımdan utanmıyorum. Tam 3 senedir mücadele ediyorum ve yoruldum. Çare arıyorum. Sadece 2 ay var. Kızımın yaşaması için ilik bulunması gerek. İnanın param da yok. Ama kızım yaşasın ben bu parayı bulup vereceğim. Ne olur kan bağışı yapın” dedi.



BÜLENT VELİOĞLU


Bu haber 647 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Resmi Gazete'de 'sigara' kararı: 1 milyon kişiye 'bırakma' desteği
Sağlık

Resmi Gazete'de 'sigara' kararı: 1 milyon kişiye 'bırakma' desteği

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla sigarayı bırakmak isteyen 1 milyon vatandaşa ilaç ve tıbbi desteğin ücretsiz sunulacağını açıkladı.

Habervitrini9531 Görüntüleme
Sağlıkta yeni dönem! Esenlik Merkezleri kuruluyor!
Sağlık

Sağlıkta yeni dönem! Esenlik Merkezleri kuruluyor!

Sağlık Bakanlığı; vatandaşların hayat kalitesini artırmak, beden ve ruh sağlığını geliştirmek amacıyla "Esenlik Merkezleri ve Üniteleri" kuracak. Sağlıklı hayatı destekleyen koruyucu, geliştirici ve rehabilite edici hizmetler tek çatı altında sunulacak. Bu merkezlerdeki uygulamalar tedavi amacı taşımaksızın bireyin yaşı, genel sağlık durumu ve risk faktörleri dikkate alınarak kişiye özel planlanabilecek.

Habervitrini10810 Görüntüleme
Pek çok kanser türünün başlıca nedenini "sigara" oluşturuyor
Sağlık

Pek çok kanser türünün başlıca nedenini "sigara" oluşturuyor

Samsun Şehir Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniğinde görevli Uzm. Dr. Ömür Kaman, "Ağız içi, gırtlak, yutak, yemek borusu, mide, kalın bağırsak, meme, rahim ağzı, pankreas, idrar kesesi gibi birçok kanserin başlıca nedeni sigaradır." dedi.

Habervitrini14427 Görüntüleme
Sağlık açısından güvenli kırmızı et miktarı ne kadardır?
Sağlık

Sağlık açısından güvenli kırmızı et miktarı ne kadardır?

Uzman, aşırı kırmızı et tüketiminin doymuş yağ alımını artırabileceği, bunun da kolesterol seviyelerini yükseltebileceği ve kalp ile kan damarları üzerinde ek bir yük oluşturabileceği konusunda uyardı.

Habervitrini11741 Görüntüleme