Vietnam'da bir adam burnundan gelen kaşıntı şikayeti ve tuhaf sesler sebebiyle doktora gitti. Adamın röntgenini çeken doktor ise gördükleri karşısında şoke oldu. Adamın burnuna yapışmış bir şekilde sivrisinek olduğunu gören doktor hemen müdahale ederek sineği çıkardı.
Burnundan garip sesler gelince...

Hızlı Özet
“Vietnam'da bir adam burnundan gelen kaşıntı şikayeti ve tuhaf sesler sebebiyle doktora gitti. Adamın röntgenini çeken doktor ise gördükleri karşısında şoke oldu.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlaç kutularında yeni dönem başlıyor!
TİTCK tarafından başlatılan yeni düzenleme kapsamında ilaçlarda Elektronik Kullanma Talimatı (e-KT) uygulamasına kademeli olarak geçildi. Belirlenen takvim doğrultusunda 1 Ocak 2027 itibarıyla tüm ilaç ambalajlarında zorunlu hale gelecek uygulama ile vatandaşlar; ilacın kullanım şekli, dozajı ve yan etkileri gibi tüm detaylara kutu üzerindeki karekodu telefon veya tabletleriyle okutarak dijital ortamda ulaşabilecek.
Şehir hastaneleri yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle hizmet veriyor
Türkiye genelinde hizmet veren 27 şehir hastanesi, yaklaşık 40 bin yatak kapasitesiyle teşhisten tedaviye, ameliyattan rehabilitasyona kadar birçok sağlık hizmetini aynı kampüs içerisinde vatandaşlara sunuyor.

Hastanelerde yoğunluk arttı: Havaların soğuması ve okulların açılmasıyla bu vakalar tırmanışta
Okulların açılması ve hava sıcaklıklarının düşmesiyle birlikte solunum yolu enfeksiyonları ve grip vakalarında belirgin bir artış yaşanıyor. Polikliniklerde bulantı, boğaz ağrısı, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri öne çıkarken Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Songül Özer, 2026-2027 grip sezonuna ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Türkiye'nin yanı başında ölümcül Nil virüsü alarmı! Bir haftada 34 yeni vaka!
Yunanistan'da son bir haftada 34 yeni Batı Nil virüsü vakasının tespit edildiği bildirildi. Uzmanlar, virüsten korunmanın en etkili yolunun bireysel tedbirler olduğunu vurgularken, virüs bulaşma riskinin eylül ayında da sürdüğünü bildirdi.