Yahudiler Batı Şeria'da bir camiyi ateşe verdi, duvarına yazılar yazdı: "Kınamaya devam edin"
Silahlı Yahudi çeteler, bazı İsrailli liderlerin Filistinlilere yönelik son saldırıları kınamasından bir gün sonra, Batı Şeria'nın orta kesimindeki bir Filistin köyünde bulunan bir camiyi ateşe verip duvarlarına nefret dolu yazılar yazdılar.
Bölgeden haber aktarımı yapan AP muhabirinin Perşembe günü ziyaret ettiği Filistin kasabası Deyr Istiya'daki caminin bir duvarı, en az üç Kur'an-ı Kerim ve halılarının bir kısmı ateşe verilmişti.
Yahudiler caminin bir tarafına grafitiyle “korkmuyoruz”, “yine intikam alacağız” ve “kınamaya devam edin” gibi mesajlar yazdı. Duvarlara yazılan İbranice yazıların, Çarşamba günkü şiddet olaylarını nadiren kınayan ordunun Merkez Komutanlığı Sefi Tümgeneral Avi Bluth'a gönderme olduğu anlaşılıyor.
Bu, üst düzey yetkililerin, askeri liderlerin ve Trump yönetiminin endişelerini dile getirmelerine neden olan bir dizi saldırının sonuncusuydu. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise Batı Şeria'daki şiddet olaylarındaki artış hakkında yorum yapmadı.
Çarşamba günü bir basın toplantısında konuşan ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, “Batı Şeria'daki olayların yayılması ve Gazze'de yaptıklarımızı baltalayabilecek bir etki yaratması konusunda bazı endişeler olduğunu” söyledi.
Yahudi çeteler, Gazze'de iki yıl önce patlak veren savaştan bu yana Batı Şeria'da Filistinlileri hedef alan yüzlerce saldırı düzenledi. Saldırılar son haftalarda Filistinlilerin yıllık bir ritüel olarak zeytin ağaçlarını hasat ettikleri dönemde yoğunlaştı.
Ekim ayı, BM'nin insani yardım ofisinin 2006 yılında kayıt tutmaya başlamasından bu yana Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarının en fazla kaydedildiği ay oldu.
Haberlerimizi Google'da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
kaynak olarak ekleyin
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran "dünyayı hayrete düşürecek" yeni bir "savaş coğrafyası" ve silahlarla tehdit etti
İran Devrim Muhafızları, İran'a yönelik herhangi bir yeni saldırının savunma ve karşı saldırı stratejilerinde köklü değişikliklere yol açacağı yönünde eşi benzeri görülmemiş tehditlerde bulundu.

Vali adayı gazeteciyi başından vurdular
44 yaşındaki Áncash bölgesi vali adayı ve gazeteci Susy Ysabel Aponte Polo, polis teşkilatındaki usulsüzlükler ve yolsuzluk iddialarına ilişkin haberlerin yer aldığı bir haber sitesini yönetiyordu.

Şimdiye kadarki en büyük saldırı
Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, İHA saldırılarının başkente yönelik “şimdiye kadarki en büyük saldırı” olduğunu söyledi. Sobyanin, saldırılarda bir petrol rafinerisi ile bir konutun zarar gördüğünü açıkladı.

Almanya Başbakanı Merz’e tarihi seçim şoku: CDU barajın altında kaldı
Almanya Başbakanı Friedrich Merz’in partisi CDU, Mecklenburg-Vorpommern’de yüzde 5’lik seçim barajını aşamadı ve Berlin’de de oy kaybederek ikinci sıraya geriledi. Seçim gecesi görevini sürdüreceğini belirten Merz’e yönelik siyasi baskı arttı.
