Can ataklı da darbeci FETÖ'cüleri mağdur ilan etti

2 dk okuma
Can ataklı da darbeci FETÖ'cüleri mağdur ilan etti

Hızlı Özet

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu 8 binin üzerinde askeri personelin katıldığı, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı kanlı darbe girişiminde örgüt, İstanbul'da en stratejik bölgeleri hedef aldı.

Can Ataklı'dan 15 Temmuz'la ilgili skandal sözler: Darbecileri mağdur ilan etti!

Youtube kanalında konuşan gazeteci Can Ataklı, FETÖ'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi hakkında skandal ifadeler kullandı. Darbecileri mağdur göstermeye çalışan Ataklı, o gece halka ateş açılmadığını iddia etti.

Youtube kanalında konuşan gazeteci Can Ataklı, FETÖ'nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişimi hakkında skandal ifadeler kullandı. Hem şehitlere hem de darbeye direnen vatandaşlara saygısızlık yapan Ataklı, darbeci askerleri ise "zavallıcıklar" diyerek mağdur göstermeye kalkıştı. 15 Temmuz gecesi halka ateş açılmadığını iddia eden Ataklı, şunları söyledi: 

"Halka ateş açıldı mı? Hayır. Öyle bir şey yoktu. Darbe yoktu zaten. Bir de 15 Temmuz'u halk hareketi zanneden bir kesim var ya. 'Halk sokağa çıktı darbeyi önledi' falan. Yok ulan, öyle bir şey olmadı. Halkın sokağa çıkmasıyla darbe önlenmedi. Darbe bitmişti zaten. Zavallı tankçılar kaçarken oldu hepsi. Halkın üzerine yüründü mü, halka ateş açıldı mı? Hayır. Darbe yoktu zaten. Fiilen de bitmişti. Bir tek köprüyü kapattıkları için, köprüdeki zavallılar orada kaldı. Sabahleyin de hepsi linç edildi. Ölen oldu mu bilmiyoruz. Oradaki zavallı askercikleri dövmekten bihal oldular. Şu şeye girmesin kimse: 'O gece halk sokağa indi, darbe başarısız oldu.' Hayır."

15 TEMMUZ'DA DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu 8 binin üzerinde askeri personelin katıldığı, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı kanlı darbe girişiminde örgüt, İstanbul'da en stratejik bölgeleri hedef aldı.

Maltepe'deki General Nurettin Baransel Kışlası'nda cuntacı 17 subayın 12-15 Temmuz'da darbe toplantıları yaptığı, burada alınan kararlarla İstanbul'daki harekat ve sevkiyatların gerçekleştirildiği, Ankara'dan darbe için İstanbul'a gelen ve toplantılara öncülük eden Albay Muzaffer Düzenli'nin, kalkışma gecesi askerlere, "Mukavemet edilirse ateş edin" diye talimat verdiği ortaya çıktı.

Darbeci subayların yaptığı planlama doğrultusunda, Kuleli Askeri Lisesinde saat 20.00 sıralarında alarm verildi. Hazırlıkların ardından 2 unimog araç 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, 2 unimog da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne hareket etti. Bir grup darbeci asker de Kandilli-Beykoz istikametine gitti. Okul önünden yaya olarak geçen bazı vatandaşları darbeci askerler derdest etti. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın kolluk kuvvetlerine bulundukları noktaları korumaları, darbecilere direnç göstermeleri konusundaki talimatı üzerine Çengelköy Polis Merkezi Amirliğindeki görevli polisler, araçlarıyla karakolun kapısını kapatacak ve yolu kesecek şekilde park etti.

Bu haber 2639 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cem küçük davası.. Gazetecilik Maskesi Altında Milyonluk Çark ve Jet Hızıyla Devredilen Şirketler!
Medya/Magazin

Cem küçük davası.. Gazetecilik Maskesi Altında Milyonluk Çark ve Jet Hızıyla Devredilen Şirketler!

Cem Küçük soruşturması kapsamında tutuklanan Tahir Sarıkaya’nın savcılık ifadesinden çok konuşulacak ayrıntılar çıktı. Sarıkaya’nın programcılık ve PR çalışmalarının yanı sıra para kuryeliği de yaptığı öne sürüldü. Sarıkaya, Cihan Ekşioğlu’nun hesabına gönderdiği parayı, dönemin Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in yönlendirdiği kişiye Ankara’da elden teslim ettiğini anlattı.

Habervitrini12836 Görüntüleme
İşte Cem küçük davasında medya patronunun ifadesi
Medya/Magazin

İşte Cem küçük davasında medya patronunun ifadesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Cem Küçük’e yönelik soruşturmasında gözaltına alınan medya şirketi sahibi İsmail Çanak’ın savcılık ifadesinin ayrıntıları belli oldu. Hesaplarındaki milyonluk para trafiği sorulan Çanak, Cem Küçük’e yaptığı 630 bin TL’lik ödemeyi organizasyonlara katılımıyla, Tahir Sarıkaya’ya gönderdiği 9 milyon 75 bin 564 TL’yi ise aralarındaki iş ilişkisiyle açıkladı.

Habervitrini11431 Görüntüleme
Mehmet Akif Ersoy mide bulandıran iddiayı mahkemede kabul etti!
Medya/Magazin

Mehmet Akif Ersoy mide bulandıran iddiayı mahkemede kabul etti!

286 yıla kadar hapis talebiyle yargılanan tutuklu gazeteci Mehmet Akif Ersoy, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkemede hakkındaki suçlamalara yanıt veren Ersoy, uyuşturucu kullandığını kabul ederek, “8 senede 15 kez kullandım. Hata mı, hata” dedi. Ersoy, kadınlarla yaptığı görüşmelere ilişkin ise “Bu buluşmalarda maalesef hata yapmışızdır” ifadelerini kullandı.

Habervitrini11549 Görüntüleme
Mehmet Akif Ersoy ilk kez hakim karşısında!  Ofisindeki gizli kamerayı fark ettim, rızamla ilişkiye girdik
Medya/Magazin
#cinsel-istismar#adli sorusturma#Mağdur Hakları

Mehmet Akif Ersoy ilk kez hakim karşısında! Ofisindeki gizli kamerayı fark ettim, rızamla ilişkiye girdik

‘Uyuşturucu’ soruşturması kapsamında tutuklanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy ve 7 sanığın yargılanmasına başlandı. Ersoy’un, ‘Suç örgütü kurma ve yönetme’, 11...

Habervitrini11481 Görüntüleme