CHP grup toplantısı öncesi dikkat çeken imza hareketliliği!

2 dk okuma
CHP grup toplantısı öncesi dikkat çeken imza hareketliliği!

Hızlı Özet

Mutlak butlan kararı sonrası CHP'de yapılacak ilk Grup Toplantısı öncesinde çok sayıda milletvekilinin peş peşe imza attığı görüntüler siyasi kulislerde dikkat çekti. İmzaların ne amaçla toplandığı merak edilirken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Haberler.com Ankara Temsilcisi Şerife Güzel'e konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Mutlak butlan kararı sonrası CHP'nin ilk Grup Toplantısı öncesinde milletvekillerinin yoğun şekilde imza atması dikkat çekti. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, imzaların grup yönetimiyle ilgili değil, Toprak Koruma Kanunu'na ilişkin önergeler için atıldığını söyledi.

CHP'li milletvekilleri grup toplantısı öncesinde Toprak Koruma Kanunu ile ilgili önergeler için imza verdi.

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, imzaların parti içi bir süreçle ilgili olmadığını, Toprak Kanunu'nu korumaya yönelik olduğunu açıkladı.

Mahmut Tanal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aynı zamanda Meclis grubunun başkanı olduğunu belirtti.

Mutlak butlan kararı sonrası CHP'de yapılacak ilk Grup Toplantısı öncesinde çok sayıda milletvekilinin peş peşe imza attığı görüntüler siyasi kulislerde dikkat çekti. İmzaların ne amaçla toplandığı merak edilirken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal Haberler.com Ankara Temsilcisi Şerife Güzel'e konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

İMZALARIN NEDENİ SORULDU

Grup toplantısı öncesinde milletvekillerinin yoğun şekilde imza attığının görülmesi üzerine imzaların parti içi bir süreçle bağlantılı olup olmadığı yönünde yorumlar yapıldı.

Konuya açıklık getiren Mahmut Tanal, CHP Grup İç Tüzüğü'ne atıfta bulunarak grup başkanlığı ve grup yönetimine ilişkin kuralların açık olduğunu söyledi.

"GRUP BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL'DİR"

Mahmut Tanal, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in aynı zamanda Meclis grubunun başkanı olduğunu belirterek, grup iç tüzüğünün bu konuda net hükümler içerdiğini ifade etti. Tanal, geçmiş dönemlerde de benzer uygulamaların yaşandığını belirterek bunun yeni bir durum olmadığını savundu.

"İMZALAR TOPRAK KANUNU İÇİNDİ"

İmza hareketliliğinin nedenine ilişkin açıklama yapan Tanal, milletvekillerinin Toprak Koruma Kanunu ile ilgili önergeler için imza verdiğini söyledi.

Tanal, "İmzaladığımız önergeler Toprak Kanunu'nu korumaya yönelik önergelerdi. Maalesef şu anda bu iktidar Toprak Kanunu'nu da ilga etmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"MÜCADELEYE DEVAM"

Açıklamasında demokrasi, hukuk devleti ve adalet vurgusu yapan Tanal, CHP'nin hem siyasi hem de hukuki alanlarda mücadelesini sürdürdüğünü belirtti. Tanal, "Bizim işimiz çok ağır ama yılgınlık yok. Mücadeleye devam" dedi.

Bu haber 12316 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CHP'de grup toplantısı krizi
Gündem
#ozgur-ozel#chp#numan kurtulmus

CHP'de grup toplantısı krizi

TBMM’de CHP’nin grup toplantısına ilişkin tartışmalar sürerken, gözler bugün saat 13.30’da yapılması planlanan toplantıya çevrildi.

Habervitrini14848 Görüntüleme
Bahçeli'den CHP'ye arınma çağrısı
Gündem
#devlet-bahceli#Milliyetçi Hareket Partisi

Bahçeli'den CHP'ye arınma çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, partisinin 'temiz siyaset' ilkesi doğrultusunda, MHP'yi zan altında bırakanlara karşı gerekli tasfiyeyi taviz vermeden sağladığını vurguladı. Bahçeli, bazı belediyelerdeki yolsuzluk iddialarının toplumsal ahlakı zedelediğini ve bu tür eylemlerin siyasetten arındırılması gerektiğini ifade etti.

Habervitrini11235 Görüntüleme
Kıymada at ve eşek eti çıktı..  Bakanlıktan yeni taklit ve tağşiş listesi
Gündem

Kıymada at ve eşek eti çıktı.. Bakanlıktan yeni taklit ve tağşiş listesi

İşte yeni taklit ve tağşiş listesi...Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda denetimleri kapsamında taklit ve tağşiş tespit edilen ürünlere ilişkin yeni listesini kamuoyu ile paylaştı.

Habervitrini10011 Görüntüleme
İsrail Medyasından Çarpıcı Türkiye Analizi: Kuzey Afrika’dan Levant’a İleri Bir Güç
Gündem

İsrail Medyasından Çarpıcı Türkiye Analizi: Kuzey Afrika’dan Levant’a İleri Bir Güç

İsrail merkezli yayın organı Ynet, Türkiye’nin düzenlediği EFES-2026 tatbikatını manşetlerine taşıdı. Analizde, Libya ve Suriye’den birliklerin tatbikata tarihte ilk kez katılım sağlamasının, Ankara'nın bölgesel nüfuzunu pekiştirdiği ve İsrail’in savunma planlamasını yeniden gözden geçirmesini gerektiren bir stratejik tablo ortaya koyduğu belirtildi.

Habervitrini9613 Görüntüleme