CHP'de belediye başkanı disipline sevk edildi, 'Veli Ağbaba' iddiası bomba

••2 dk okuma
CHP'de belediye başkanı disipline sevk edildi, 'Veli Ağbaba' iddiası bomba

Hızlı Özet

“CHP il kongresinde "Veli Ağbaba CHP'yi kendi şirketi gibi yönetiyor. CHP kimsenin babasının şirketi değil. Aziz İhsan Aktaş'ın, Ertan Yıldız'ın arkadaşı değiliz" diyen Yazıhan Belediye Başkanı seçilen Abdulvahap Göçer, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Göçer, "Her şeyi Ağbaba yaptırıyor, kendisinin Özel'in bile üstünde olduğunu söylüyor. İşin garibi benim hakkımda bir soruşturma yok. Ama kendisi hakkında fezleke var, yolsuzluklar suçlanıyor" dedi.”

CHP il kongresinde "Veli Ağbaba CHP'yi kendi şirketi gibi yönetiyor. CHP kimsenin babasının şirketi değil. Aziz İhsan Aktaş'ın, Ertan Yıldız'ın arkadaşı değiliz" diyen Yazıhan Belediye Başkanı seçilen Abdulvahap Göçer, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Göçer, "Her şeyi Ağbaba yaptırıyor, kendisinin Özel'in bile üstünde olduğunu söylüyor. İşin garibi benim hakkımda bir soruşturma yok. Ama kendisi hakkında fezleke var, yolsuzluklar suçlanıyor" dedi.

CHP içinde yeni bir kriz daha yaşanıyor. Son seçimde CHP'den Yazıhan Belediye Başkanı seçilen Abdulvahap Göçer ile Genel Başkan Özgür Özel arasında gerginlik son noktaya ulaştı.

DİSİPLİNE SEVK EDİLDİ

CHP Genel Merkezi, Göçer'i parti disiplinine ve hiyerarşisine aykırı tutumları gerekçesiyle "kesin ihraç" talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk etti.

İL KONGRESİNDE BOMBALAMIŞTI

CHP'yi bu noktaya getiren gelişme ise CHP Malatya 39'uncu Olağan İl Kongresi'nde yaşanan tartışma olmuştu. Göçer, burada yaptığı konuşmada il teşkilatını eleştirmiş, eleştirilerini CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ile İl Başkanı Barış Yıldız'ı de hedef almıştı.

 

Veli Ağbaba

"BU PARTİYİ ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİYOR"

Göçer, "Aziz İhsan Aktaş gibi insanların bu partiye zarar verdiğini, bu isimleri partiye kimlerin soktuğunu, bu insanlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledik. Demek birilerinin zoruna gitmiş. Ben partiyi şahsi malı gibi görenlere, 'Bu parti baba ocağı' deyip baba malı gibi çarçur edenlere seslendim. Veli Ağbaba CHP'yi kendi şirketi gibi yönetiyor. CHP kimsenin babasının şirketi değil. Kimse burayı kendi şirketi gibi yönetemez. Çevresini, iş ortaklarını, arkadaşlarını kurultay delegesi, yönetici yapamaz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Herkes aklını başına alacak. Partiyi bitirmeye çalışıyorlar. Ben Veli'ye hesap vermeyeceğim. İstifa etmeyi de düşünmüyorum. CHP babalarının partisiyse atarlar. CHP'nin parti geleneğini bozdular." demişti.

 

Özgür Özel - Abdulvahap Göçer

AĞBABA'YI TOPA TUTTU

TGRT Haber ekranlarında konuşan Gazeteci Barış Yarkadaş da Göçer'e tebligat gittiğini duyurarak "Kendisinin konuşmamasını istediler. Kendisiyle konuştum, Abdulvahap Göçer 'Her şeyi Ağbaba yaptırıyor, kendisinin Özel'in bile üstünde olduğunu söylüyor. İşin garibi benim hakkımda bir soruşturma yok. Ama kendisi hakkında fezleke var, yolsuzluklar suçlanıyor dedi." ifadelerini kullandı.

Bu haber 384 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aliyev'in kınamasının ardından Türkiye, Azerbaycan'daki başörtüsü krizini karışmama güvencesi verdi
Gündem

Aliyev'in kınamasının ardından Türkiye, Azerbaycan'daki başörtüsü krizini karışmama güvencesi verdi

Middle East Eye'a konuşan çok sayıda Türk yetkili, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Azerbaycan okullarında geçen ay getirilen gayri resmi başörtüsü yasağına karşı Türkiye'de yaşanan protestoların ardından Ankara'ya yönelik üstü kapalı eleştirisine Türkiye'nin yanıt vermeyeceğini belirtti.

Habervitrini13771 Görüntüleme
Özgür Özel Cemil Tugay’a küfretti....  Elim kırılsaydı da o namussuzu aday yapmasaydım
Gündem

Özgür Özel Cemil Tugay’a küfretti.... Elim kırılsaydı da o namussuzu aday yapmasaydım

Açıklamalarında partisinin ve yol arkadaşlarının iktidarın baskılarına karşı direnç gösterdiğini belirten Özgür Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın parti değiştirmesini "ihanet" olarak nitelendirdi.

Habervitrini13991 Görüntüleme
Azerbaycan'dan Erdoğan'ın danışmanı Oktay Saral'a başörtüsü tepkisi
Gündem

Azerbaycan'dan Erdoğan'ın danışmanı Oktay Saral'a başörtüsü tepkisi

Azerbaycan devlet televizyonu AZTV'de yayımlanan haberde, "Azerbaycan’ın egemenliğine ve iç işlerine saygı gösterin. AK Parti iktidarını bu zararlı siyasetten vazgeçmeye çağırıyoruz" denildi.

Habervitrini9567 Görüntüleme
İmamoğlu davasında şok itiraflar.. Odaya dolu çanta ile girip boş çantayla çıktılar
Gündem

İmamoğlu davasında şok itiraflar.. Odaya dolu çanta ile girip boş çantayla çıktılar

Şirket içi usulsüzlüklerin perde arkasını mahkeme heyetine sunan itirafçı Ümit Polat, ihaleye çıkılmadan önce işi alacak firmaların ve uygulanacak tenzilat (kırım) oranlarının bizzat Ağaç A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas tarafından kararlaştırıldığını belirtti.

Habervitrini13448 Görüntüleme