ÇİÇEK'TEN 301 DEĞERLENDİRMESİ

2 dk okuma
ÇİÇEK'TEN 301 DEĞERLENDİRMESİ

Hızlı Özet

Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TCK'nın 301. maddesinin 'Türkiye'nin ayıbı' diye nitelendirildiğini ifade ederek, ''Bu Türkiye'nin ayıbı ise bu ayıbı taşıyan pek çok ülke var. Özellikle de Avrupa Birliği üyesi ülke var'' dedi.

ANKARA - Adalet Bakanı Cemil Çiçek, TCK'nın 301. maddesinin 'Türkiye'nin ayıbı' diye nitelendirildiğini ifade ederek, ''Bu Türkiye'nin ayıbı ise bu ayıbı taşıyan pek çok ülke var. Özellikle de Avrupa Birliği üyesi ülke var'' dedi.
     Cemil Çiçek, Ankara Sanayi Odası'nın Ocak ayı Meclis toplantısına katılarak, oda üyelerine TCK'nın 301. maddesi hakkında bilgi verdi.
     Çiçek, toplantının basına açık gerçekleştirilen açılış bölümünde yaptığı konuşmada, bilgi edinme yasası kapsamında tüm vatandaşların bilgi edinme hakkı, ülkeyi yönetenlerin de toplumu bilgilendirme görevi olduğuna işaret etti.
     Toplumda kamplaşmalara imkan veren önemli konuları tartışırken yapılan bazı yanlışlar olduğuna dikkati çeken Çiçek, ''Maalesef her konuyu siyasi zemine taşıyoruz. Konu hukuki ise evvela hukukçuların tartışması lazım. Çünkü, hukuki bir konuyu konuyla alakası olmayan ya da yeteri kadar bilgisi olmayan insanlar, şurasından burasından tartışmaya başladığında o hukuki olmaktan çıkıyor, siyasi tartışmaya, ideolojik tartışmaya dönüşüyor'' diye konuştu.
     301. maddenin ceza kanununda yer alan bir madde olduğunu belirten Çiçek, bunun hukukçular, öncelikle de ceza hukukçuları tarafından tartışılması gerektiğini vurguladı.
     Çiçek, şöyle devam etti:
     ''Evvela denildiki 'bu 301. madde, Türkiye'nin ayıbıdır.' Bu Türkiye'nin ayıbı ise bu ayıbı taşıyan pek çok ülke var. Özellikle de Avrupa Birliği üyesi ülke var. Çünkü aynı madde ya aynen ya da ifadeleri değişik olarak, cezaları da değişik olarak, üstelik Avrupa Birliği'nin birinci liginde olan, Avrupa Birliği'nin kurucu ülkelerinde var. O zaman niçin onlara ayıp olmuyor da Türkiye için ayıp oluyor."
     ''Ayıp'' ifadesinin seçimlerdeki yüzde 10 barajı için de kullanıldığını ifade eden Adalet Bakanı Çiçek, şöyle konuştu:
     ''Bunun için sayısız raporlar hazırlandı, pek çok makam, mevki, imkan sahibi insan bunun için konuştu. 'Bu yüzde 10 barajı demokrasi için bir ayıptır. Şöyledir, böyledir.' Şimdi, dünkü İnsan Hakları Mahkemesi kararından sonra neticeyi tartışmak yerine en azından bu üslubun Türkiye için ne kadar yanlış olduğunu herkesin oturup düşünmesi lazım. Niye yüzde 10 barajı Türkiye'nin ayıbı olsun. Her ülkede baraj var.''
Bu haber 2151 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?
Gündem

İstanbul için tarih verildi! Sağanak yağış kaç gün sürecek?

Balkanlardan gelen soğuk hava Türkiye’yi etkisi altına alırken, uyarılar peş peşe sıralandı. Meteoroloji Uzmanı Adil Tek, İstanbul’da 3 gün boyunca sağanak etkisinin süreceğini belirterek “Cumartesi, pazar yağış artık etkisini kesiyor ve sıcaklıklar artacak” dedi. Tek, eylülün 20'sinden sonra yeniden havaların serinleyeceğini belirtti. Öte yandan Ankara Valiliği ise yarın kentte şiddetli sağanak beklendiğini açıklayarak uyardı.

Habervitrini13540 Görüntüleme
İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü
Gündem

İçinde para dolu valizler görüntülerinin yer aldığı İmamoğlu'nun güvenlik kamerasını kim söktü

Ekrem İmamoğlu, 19 Mart 2025'te gözaltına alınmış; içinde para taşındığı iddia edilen valizlerin görüntülerini içerdiği belirtilen güvenlik kamerası görüntüleri şaibeli biçimde yok edilmişti.

Habervitrini10090 Görüntüleme
HÜRKUŞ-II envantere giriyor
Gündem

HÜRKUŞ-II envantere giriyor

Türk savunma sanayisinin geliştirdiği HÜRKUŞ-II, Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmeye hazırlanıyor. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Rafet Dalkıran, HÜRKUŞ-II ve HÜRJET'in uçuşlarına katılırken, Görgün HÜRKUŞ-II'nin son testlerinin tamamlandığını ve ilk uçakların kısa süre içinde teslim edileceğini açıkladı.

Habervitrini13666 Görüntüleme
Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı
Gündem

Türkiye'den Husilere sert tepki.. Alçakça saldırı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Husilerin Mekke şehrini hedef alan İHA saldırısına ilişkin yapılan açıklamada, 'Suudi Arabistan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve güvenliğine olan desteğimizi teyit ediyor; Suudi Arabistan’la dayanışmamızı bir kez daha vurguluyoruz. Bölgesel istikrarı ve güvenliği de tehdit...

Habervitrini12871 Görüntüleme