Davutoğlu'nun partisine ilişkin açıklama: Halen kamuda üst düzeyde görevde olan...

2 dk okuma
Davutoğlu'nun partisine ilişkin açıklama: Halen kamuda üst düzeyde görevde olan...

Hızlı Özet

Geçtiğimiz aylarda Ak Parti'den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilmesinin ardından ekibiyle birlikte istafa eden Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide geri sayıma geçildi.






Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun partisini birkaç hafta içinde hayata geçirmesi beklenirken, Reuters'a konuşan parti kurma çalışmalarına yakın bir yetkilinin 'halen kamuda üst düzeyde görev yapmakta olan bazı isimler de partide görev alacak' dedi.



Geçtiğimiz aylarda Ak Parti'den ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevkedilmesinin ardından ekibiyle birlikte istafa eden Ahmet Davutoğlu'nun kuracağı partide geri sayıma geçildi.



Parti kurma çalışmalarına yakın bir yetkilinin “Davutoğlu’nun kuracağı yeni partinin birkaç hafta içinde İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek resmen kurulması bekleniyor. Artık yeni partiye dair son rötuşlar yapılıyor. 2020’ye kalması söz konusu değil. Şu anda Ankara’da genel merkez ve İstanbul’da il başkanlığı binaları tutuldu” ifadelerini kullandı.



Parlamenter sistemi önerecek



Davutoğlu’nun parlamenter sisteme dönülmesini önereceği belirtiliyor.



Yeni parti çalışmalarına başlamasının ardından disiplin kuruluna sevk edilen Davutoğlu Eylül ayında AKP’den istifa etmişti. AKP’den ayrılan diğer bir isim olan Başbakan eski Yardımcısı Ali Babacan da yılsonuna kadar ayrı bir parti kuracağını açıklamıştı.



Kurucular kurulu hazır



“Yeni parti için tüzük ve program çalışmaları son aşamaya geldi. Kısa sürede mevzuata dair altyapıya son şekli verilecek” diyen yetkili, “Kurucular kurulu büyük oranda hazır halde. Daha önce siyasette yer almış bazı isimlerin yanı sıra halen kamuda üst düzeyde görev yapmakta olan bazı isimler de partide görev alacak” dedi.



Davutoğlu ile Babacan ittifak yapacak mı?



Aynı yetkili, temelde birçok kesimden insanın beklentilerini karşılayacak ve sorunların çözümünde ortak akılla hareket edecek bir parti kurulmasının hedeflendiğini kaydederek, “Türkiye’deki sorunlu olarak görülen bazı alanlarda arayış içinde olunduğu da listeyle birlikte görülecek. Babacan’ın kuracağı parti ile ortak hareket edilmesi konusunda artık alan daraldı. Çünkü iki taraf da kendi çizgisinde yürüyor. Ortak bir parti olmasının birçok faydası olacaktı elbette ancak bu konuda bir irade oluşmadı” dedi.



Kaynak: Reuters



İlgili Haberler




Bu haber 395 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı
Gündem

Kaşif Kozinoğlu'nu hapse yollayan savcı FETÖ'cü Zekeriya Öz çıktı

Kaldığı hapishanede 2011'de hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun tutuklama sevk yazısını, FETÖ firarisi eski savcı Zekeriya Öz'ün imzaladığı ortaya çıktı. Belgede, Kaşif Kozinoğlu'nun "silahlı terör örgütüne üye olma" ve "devletin güvenliğine ilişkin belgeleri tahrip etme amacı dışında kullanma, hile ile alma, çalma" suçlamaları kapsamında tutuklanması talep edildiği görüldü.

Habervitrini13975 Görüntüleme
AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek
Gündem

AKOM saat verdi! Sağanak yağış alarmı: Metrekare başına 40 kg yağış düşecek

AKOM, İstanbul’da şiddetli yağışların başlayacağını sıcaklıkların düşeceğini duyurdu. Birçok ilçede sağanak etkili olurken, metrekare başına 20-40 kilogram aralığında yağışın etkili olması öngörülüyor. Sıcaklıkların akşam saatlerine kadar azalarak 16 dereceler civarına gerileyeceği tahmin edilirken sağanak yağış yarın geceye kadar sürecek.

Habervitrini12206 Görüntüleme
Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği
Gündem

Erdoğan'dan BM'de diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 81. Genel Kurulu'ndaki hitabının ardından ikili görüşmelere başladı. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşen Erdoğan, ardından birçok liderle de bir araya geldi.

Habervitrini11487 Görüntüleme
Erdoğan İsrail'i kürsüden vurdu.. Karşımızda öldürmeye doymayan soykırımcı bir zihniyet var
Gündem
#New York#erdogan#BM

Erdoğan İsrail'i kürsüden vurdu.. Karşımızda öldürmeye doymayan soykırımcı bir zihniyet var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu

Habervitrini11371 Görüntüleme