Demirtaş'ın çağrısı sonrası CHP ortak miting yapma kararı aldı

••1 dk okuma
Demirtaş'ın çağrısı sonrası CHP ortak miting yapma kararı aldı

Hızlı Özet

“Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hapishaneden ittifak ortaklarına yolladığı mektupta 'ortak miting' yapma çağrısında bulundu.”






HDP'nin tutuklu eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, dövizdeki artışları fırsat bilerek muhalefet partilerine miting çağrısı yaptı. Demirtaş'ın gün içindeki çağrısının ardından akşam saatlerinde HDP'nin ittfak ortağı CHP miting yapacağını duyurdu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, “Haydi Meydana” diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de!" dedi.



Terör soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan HDP Eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, hapishaneden ittifak ortaklarına yolladığı mektupta 'ortak miting' yapma çağrısında bulundu.



Muhalefeti yedi bölgede yedi ortak miting yapmaya çağıran Demirtaş, partilerin genel başkanlarına "Hiç değilse Meclis'te temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?" dedi.



CHP DEMİRTAŞ'I KIRMADI: MİTİNG KARARINI KILIÇDAROĞLU DUYURDU



Söz konusu çağrı sonrası akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dövizdeki artış nedeniyle miting yapacaklarını açıkladı.



CHP lideri, "Anayasamızın bize tanıdığı hakları kullanarak, milletimizin sesini dinlemek üzere, “Haydi Meydana” diyorum. İlk mitingimiz Mersin’de!" dedi.




Bu haber 1136 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı
Gündem

Türkiye için kritik hava uyarısı! Uzmanlar riskli bölgeleri açıkladı

Türkiye genelinde etkisini sürdüren yağışlı hava ve serin sıcaklıklarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, Adana ve Hatay başta olmak üzere riskli bölgeleri işaret etti. Kadıoğlu, Marmara ve Ege'de fırtına, güney illerinde ise ani sel riskine karşı vatandaşları uyardı.

Habervitrini10504 Görüntüleme
Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi
Gündem

Adana Saimbeyli yine sallandı! AFAD'dan veriler geldi

Adana ve Osmaniye hattında gün boyu devam eden deprem hareketliliğine akşam saatlerinde yeni bir sarsıntı eklendi. Saimbeyli'de saat 19.00'da meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden olurken, gün içinde bölgede 5,2'ye varan sarsıntılar kaydedilmişti.

Habervitrini12633 Görüntüleme
Yargıda inanılmaz rüşvet skandalı.. Eski hakim tutuklandı, 5 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı
Gündem

Yargıda inanılmaz rüşvet skandalı.. Eski hakim tutuklandı, 5 hakim ve savcı görevden uzaklaştırıldı

Soruşturmada B.K.'ye milyonlarca lira tutarında rüşvet verildiği yönündeki iddialar da mercek altına alındı. Dosyada yer alan bulgular kapsamında, söz konusu menfaatin bir bölümünün "kapora" niteliğinde B.K.'nin banka hesabına gönderildiği, kalan kısmının ise B.K. ve kardeşine ödendiği yönündeki iddialar inceleniyor.

Habervitrini13787 Görüntüleme
 Prof. Dr. Pampal'dan dikkat çeken uyarı: Topun ağzında olan yerlerden biri
Gündem

Prof. Dr. Pampal'dan dikkat çeken uyarı: Topun ağzında olan yerlerden biri

Prof. Dr. Osman Bektaş, 'İki senaryo var. 2023 yılından beri zaman zaman 4-5 büyüklüğünde depremler oldu ama büyük deprem gelmedi. Bu deprem enerjisini düşürdüğü anlamına gelebilir. 4.2'den başlayıp 4.9 ve 5.2 şeklinde devam etmesi beni biraz tedirgin etti. Savrun fayı böyle bir davranış yapmamıştı.' dedi.

Habervitrini14343 Görüntüleme