Diyanet'in kitaplarında FETÖ izi..

••1 dk okuma
Diyanet'in kitaplarında FETÖ izi..

Hızlı Özet

“Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İlmi Dergi makaleleri ve sempozyum bildirileri arasında FETÖ kaynaklarına atıfta bulunan birtakım cümleler olduğu iddiasına ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.”

Diyanet İşleri Başkanlığı, Diyanet İlmi Dergi makaleleri ve sempozyum bildirileri arasında FETÖ kaynaklarına atıfta bulunan birtakım cümleler olduğu iddiasına ilişkin idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Diyanet'ten yapılan açıklamada, bazı yayın organlarında, 2010-2011 tarihli Diyanet İlmi Dergi makaleleri ve sempozyum bildirileri arasında FETÖ kaynaklarına atıfta bulunan birtakım cümleler olduğuna dair çıkan haberlere ilişkin açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Başkanlığın basılı, süreli, görsel ve dijital yayın alanlarında toplumun tüm kesimlerine sahih dini bilgiyi ulaştırmak gayesiyle yayın faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişiminin ardından FETÖ ve din istismarı ile mücadele kapsamında Başkanlığımız yayınları komisyon marifetiyle hızla incelenmiş, FETÖ ile iltisak ve irtibatı olan yazarların eserleri Başkanlığımız arşivlerinden çıkartılmış, mevcut yayınlar arasında bulunanların tamamı yayından kaldırılmış, satışları sonlandırılmış ve imhaları gerçekleştirilmiştir. Bu hususta merkez ve taşra teşkilatlarımıza yazılı ve sözlü talimatlarla gereği yapılmıştır.

27 Ağustos 2024 tarihli bazı yayın organlarında 2010-2011 tarihli Diyanet İlmi Dergi makaleleri ve sempozyum bildirileri arasında FETÖ kaynaklarına atıfta bulunan birtakım cümleler bulunduğuna dair çıkan haberlerle ilgili Başkanlığımız tarafından azami seviyede hassasiyet gösterilerek konuyla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır."

Bu haber 1607 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı
Asayiş

69 yaşındaki yazar, ters kelepçeyle gözaltına alındı! Bu görüntüye soruşturma açıldı

69 yaşındaki araştırmacı-yazar Kul Sadi Yüksel de aynı operasyonda gözaltına alındı. Yüksel'in ters kelepçelenerek götürülmesi tepki çekti. Adli kontrolle serbest bırakılan Yüksel'in ters kelepçeli görüntüleriyle ilgili harekete geçildi. İçişleri BakanıMustafa Çiftçi'nin talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Habervitrini13201 Görüntüleme
Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste
Asayiş

Fon soruşturmasında adli tedbir yağmuru.. İşte isim isim 109 kişilik liste

Yürütülen geniş kapsamlı soruşturma çerçevesinde şüpheli isimlerin ve bağlantılı şirketlerin finansal hareketliliklerine büyük kısıtlamalar getirildi. Alınan kararla birlikte bu kişilerin taşınmaz devirleri ve yüksek tutarlı EFT/havale işlemleri artık savcılık iznine bağlandı.

Habervitrini12301 Görüntüleme
DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı
Asayiş

DHKP-C operasyonu.. 18 zanlı yakalandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü DHKP-C'nin faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturmada, İ.K. ve E.Ç'nin etkin pişmanlık kapsamında ifadeleri alındı.

Habervitrini13249 Görüntüleme
Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu
Asayiş

Eşini uçurumdan iterek öldürdü! Yargıtay son noktayı koydu

24 Ocak 2023 tarihinde Yalova'nın Altınova ilçesine bağlı Soğuksu köyü Ballıkaya mevkisinde meydana gelen olayda, Semiha Sözer (34), eşi Erdal Necip Sözer (41) ile birlikte bulunduğu sırada yaklaşık 20 metre yükseklikten düşerek hayatını kaybetmişti. Erdal Necip Sözer, ifadesinde fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti.

Habervitrini10912 Görüntüleme