DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a gelişinin provokasyon amaçlı olduğunu iddia etti. Üçer, “Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan Erdoğan sorumludur. Erdoğan bir Başbakan duyarlılığıyla hareket ederek, tahriklere yol açmamak adına bölgeye bu süreçte gelmekten vazgeçmelidir” dedi.
DTP parti binasında yapılan basın açıklamasına DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, Van’ın Bostaniçi Belediye Başkanı Gülcihan Şimşek, DTP İl Genel Meclis üyeleri adına Sabri Abi, Mahmut Çelebi ile 30 partili katıldı. Basın açıklamasını okuyan DTP Van Milletvekili Özdal Üçer, ülkenin en temel sorunu olan Kürt sorununu çözmek yerine tümden imha ve inkarı esas alan Erdoğan hükümetinin her fırsatta halkı aldatmaya çalıştığını iddia etti.
Üçer, Başbakan Erdoğan’ın “Kürt sorunu benim sorunumdur’ diyerek Kürt halkını sorunun çözümü konusunda umutlandırdığını belirterek şöyle konuştu:
“Diyarbakır ve Tunceli’de olduğu gibi Van halkı da Erdoğan’ın Van’a gelmesini istememektedir. Erdoğan’ın Van’a gelmesi durumunda çok büyük gerilimin yaşanacağı öngörüsü hemen herkesin ortak kanaatine dönüşmüştür. Hal böyleyken Erdoğan’ın bile bile Van’a gelmesini provakatif bir girişim olarak değerlendirmekteyiz. Böyle bir atmosferde adeta seferberlik ruhuyla bölgeye gelişi Ariel Şaron’ın El Aksa’yı ziyaretine benzemektedir. Gelişebilecek tüm olumsuzluklardan Erdoğan sorumludur. Erdoğan bir başbakan duyarlılığıyla hareket ederek tahriklere yol açmamak adına bölgeye bu süreçte gelmekten vazgeçmelidir.”
DTP'Lİ VEKİL ERDOĞAN'I TEHDİT ETTİ!...

Hızlı Özet
“Erdogan bir Basbakan duyarliligiyla hareket ederek, tahriklere yol açmamak adina bölgeye bu süreçte gelmekten vazgeçmelidir.”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bakan Gürlek paylaştı: Muhsin Yazıcıoğlu suikasti o örgütü gösteriyor
Yaşanan bu acı olayın ardından açılan dosya, 12 Haziran’da işlemlerin devam etmesi amacıyla Ankara başsavcılığına gönderildi. Olayın yankıları sürerken Adalet Bakanı Akın Gürlek, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlarken soruşturmaya ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"Eşime göz kırptı" iddiası can aldı
Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde Süleyman Köroğlu (32), eşine göz kırpıp, sözlü tacizde bulunduğu iddiasıyla komşusu Yetiş Gönültaş'ı (41) 3 kurşunla öldürdü. Kaçan şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'yi ziyaret eden ilk Avrupalı Bakan Duncan, AA'ya konuştu
Eski İngiliz Bakan Duncan, 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişimini, dönemin İngiltere Başbakanı Theresa May liderliğindeki yeni hükümetin kurulmasından bir gün sonra, Dışişleri Bakanlığında devlet bakanı olarak göreve başladığı ilk gün öğrendiğini söyledi.

Darbe girişimi davalarının ceza bilançosu
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin açılan 289 davanın tamamı ilk derece mahkemelerince karara bağlandı.