Düğün konvoyu terörüne rekor ceza

••2 dk okuma
Düğün konvoyu terörüne rekor ceza

Hızlı Özet

“Çekmeköy’de korona virüs salgınına rağmen alınan tedbirleri umursamayarak düğün eğlencesi adı altında terör estiren 14 kişi gözaltına alındı. Ehliyetlerine el konulan şahıslara yaklaşık 61 bin lira idari para cezası kesildi.”






Çekmeköy’de korona virüs salgınına rağmen alınan tedbirleri umursamayarak düğün eğlencesi adı altında terör estiren 14 kişi gözaltına alındı. Ehliyetlerine el konulan şahıslara yaklaşık 61 bin lira idari para cezası kesildi.



Korona virüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirlere ve artan vakalara rağmen Çekmeköy'de bir grup, düğün eğlencesi düzenlemişti. Kutlama için bir araya gelerek konvoy yapan grup, sokak aralarında ve caddelerde zaman zaman trafiği keserek patinaj çekmiş ve karayolunda da makas atmıştı. Görüntülerin medyaya yansımasının ardından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 06 SG 337 plakalı araç sürücüsü Batuhan A., 34 GC 9447 plakalı araç sürücüsü Yalçın A., 34 EE 4781 plakalı araç sürücüsü İsa Y. ve konvoya dahil olan 10 araç sürücüsünü gözaltına aldı.



Sürücülerden Batuhan A. ve Yalçın A.'ya "herhangi bir zorunluluk olmaksızın karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freni çekilmesi sureti ile veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndürülmesi" maddesinden ayrı ayrı 6 bin 141 lira olmak üzere toplamda 12 bin 282 lira para cezası uyguladı. Ayrıca sürücülerin ehliyetlerine el konulurken, 06 SG 337 plakalı araç ise trafikten men edildi.



Konvoya katılan 34 EE 4781 plakalı araç sürücüsü İsa Y.'ye "aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri" maddesinden bin 228 lira para cezası kesildi. Sivil trafik ekipleri, konvoya katılan 10 araç ve sürücüsünü tespit ederek, bu sürücülere de toplamda 2 bin 640 lira idari para cezası verdi.



Yaklaşık 61 bin lira ceza kesildi



Korona virüs tedbirlerine uymayan 14 kişiye ise Hıfzıssıhha Kanunu'na göre ayrı ayrı 3 bin 180 lira olmak üzere toplamda 44 bin 520 lira ceza kesildi. Toplamda 14 kişiye 60 bin 670 lira idari para cezası uygulandı. Gözaltındaki 14 kişi adli işlem yapılmak üzere Çekmeköy Vefa Karadurdu Polis Merkez Amirliğine teslim edildi.




Bu haber 498 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11 kişinin öldüğü kaza kamerada
Asayiş

11 kişinin öldüğü kaza kamerada

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çekici ile tur otobüsünün çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.

Habervitrini14514 Görüntüleme
Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı
Asayiş

Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre, 51 yaşındaki Timuçin Çilkin, 47 yaşındaki kız kardeşi Ayçin Çilkin'i balkondan aşağı attıktan sonra tabancayla başına ateş etti.

Habervitrini11675 Görüntüleme
Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler
Asayiş

Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler

İzmir otoyolunun Akhisar gişeleri mevkinde aynı yöne seyir halindeki tur otobüsüne arkadan tır gelip çarpıyor. Otobüs orta refüje takla atmadan yan yatarak sürükleniyor. Kazada 11 yolcu hayatını kaybetti, yaralanan 21 kişi ise Manisa'daki hastanelere kaldırdılarak tedavi altına alındı.

Habervitrini10561 Görüntüleme
Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı
Asayiş

Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı

Adana'da organize suç örgütlerinin güç savaşları gölgesinde işlenen ve kuyumcu Zahir Cız'ın ölümüyle sonuçlanan kanlı suikastın sır perdesi aralandı. "Baygaralar" çetesinin tehditleri sonrası sokak ortasında kurşun yağdıran tetikçi, yapay zeka destekli yüz analiziyle tespit edilerek gece yarısı tekneyle yurt dışına kaçmak üzereyken nefes kesen bir operasyonla Emniyet güçleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi.

Habervitrini11460 Görüntüleme