DÜNYA'NIN EN GÜVENLİ 10 HAVAYOLU ŞİRKETİ

1 dk okuma
DÜNYA'NIN EN GÜVENLİ 10 HAVAYOLU ŞİRKETİ

Hızlı Özet

Müşteri hizmetinde ilk 10’a giremeyen Avrupalı ve Amerikalı havayolu şirketleri, dünyanın en güvenli havayolu şirketleri listesinde ilk 10’u paylaştı.

Hava Taşımacılık Derecelendirme Kurumu (ATRA) tarafından açıklanan bir raporda, dünyanın en güvenli havayollarının ağırlıklı olarak Avrupalı ve ABD’li şirketler oldukları belirlendi.



Türk Hava Yolları ise güvenlik bakımından ilk 10’a giremedi.



Air France-KLM, British Airways ve Lufthansa Avrupa’nın en güvenli havayolu şirketleri oldu.



En güvenli ABD havayolları ise AMR Corporation, Continental Airlines, Delta Airlines, Southwest Airlines, United Airlines ve US Airways oldu.



Asya kıtasından ise ilk 10’a giren tek şirket Japonya Havayolları oldu.



ATRA ilk kez düzenlenen bu sıralamada, kullanılan uçakların ortalama yaşı ve filonun homojenliği gibi 15 kriteri göz önüne aldı.



Dünyanın en güvenli 10 havayolu şirketi (alfabetik sırada) Air France-KLM AMR Corporation (American Airlines, American Eagles) British Airways Continental Airlines Delta Airlines Japan Airlines Lufthansa Southwest Airlines United Airlines US Airways


 


CNN Türk

Bu haber 2330 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Çifte bayram! Emekli ikramiyesi ve maaşlar bugün hesaplarda
Ekonomi

Çifte bayram! Emekli ikramiyesi ve maaşlar bugün hesaplarda

Milyonlarca emekliye 4 bin lira tutarındaki Kurban Bayramı ikramiyesi ile maaşlar bugün itibarıyla yatırılmaya başlıyor. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kapsamındaki ödemeler takvime göre hesaplarda olacak, iki bayramda emeklilere yapılacak toplam destek 130 milyar lirayı aşacak.

Habervitrini14871 Görüntüleme
Fahiş fiyat fırsatçılarına büyük darbe! Bin 258 işletmeye rekor ceza
Ekonomi

Fahiş fiyat fırsatçılarına büyük darbe! Bin 258 işletmeye rekor ceza

Ticaret Bakanlığı’nın fahiş fiyat artışlarına yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde 2026 yılı içinde bin 258 işletmeye toplam 389 milyon TL’yi aşan ceza kesildi. Özellikle e-ticaret, market, sebze-meyve ve temel gıda sektörlerinde tespit edilen fırsatçı uygulamalar nedeniyle yüzlerce işletme yaptırımla karşı karşıya kaldı. Bakanlık, Kurban Bayramı öncesi denetimlerin daha da sıkı şekilde süreceğini açıkladı.

Habervitrini14476 Görüntüleme
İngiliz gazeteci: İstanbul markette Londra’yı solladı
Ekonomi

İngiliz gazeteci: İstanbul markette Londra’yı solladı

İngiliz gazeteci Lizzie Porter’ın İstanbul ve Londra’daki online market fiyatlarını kıyasladığı çalışma, Türkiye’deki hayat pahalılığını ve yüksek enflasyonu bir defa daha gözler önüne serdi. Porter, İstanbul ve Londra’daki gıda fiyatlarını karşılaştıran çarpıcı bir araştırmasını yayınladı. Çalışma kapsamında Carrefour (İstanbul) ve Sainsbury’s (Londra) üzerinden en ucuz ve en benzer ürünler seçilerek iki online alışveriş sepeti oluşturuldu.

Habervitrini11228 Görüntüleme
Her iki kişiden biri borçlu! Vatandaşın kredi kartı borcu 3 trilyon TL’yi geçti
Ekonomi

Her iki kişiden biri borçlu! Vatandaşın kredi kartı borcu 3 trilyon TL’yi geçti

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı kullanımının günlük hayatın vazgeçilmez bir parçası hâline geldiğini vurgulayarak, bu durumun kayıtlı ekonomiyi desteklese de borçluluk oranlarını artırdığına dikkati çekti.

Habervitrini12954 Görüntüleme