Erdoğan başkanlık sistemi için oy istedi

2 dk okuma
Erdoğan başkanlık sistemi için oy istedi

Hızlı Özet

Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovakya'da kendisini karşılayan halka seslendi


 


Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan



 



Erdoğan: 'Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor' - Tıkla İzle




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetle bu akşam TSİ yaklaşık gece 12'de yurt dışı temaslarının ikinci ayağı olan Slovakya'nın başkenti Bratislava'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kalacağı otelin önünde yüzlerce gurbetçi vatandaş karşıladı. Kalabalığa konuşma yapan Cumhurbaşkanı önemli mesajlar verdi.



Vatandaşlara "Bir sürecin içerisindeyiz" diye hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Bu sürecin ne olduğunu çok iyi biliyorsunuz. Türkiye artık bir dönüşümün içerisinde. Artık bize şu anda giydiğimiz gömlek dar geliyor. Bu vücut artık bu gömleğe tahammül edemiyor. Bize bundan sonra yakışacak gömlek artık yeni bir idari yapılanmadır, bu da başkanlık sistemidir" ifadelerini kullandı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanlık sistemi ile ilgili yaptığı çalışmaları bir televizyon programında açıkladığına değinen Cumhurbaşkanı başkanlık sistemi hakkında "Hükümetimiz bu konudaki adımını şu anda atmış bulunuyor. Bu nokta iki başlık var: ya 400 milletvekili ve bu işi Parlamento'da çözmek ya da halka gitmek. Bunu hazırlamak için de tabii durmak yok, çok koşup çok çalışacağız. Gittiğimiz yerlerde halkımızın heyecanını gördük. Artık halkımız 7 Haziran'ı zor çekiyor. İnanıyorum ki şimdi Avrupa ve Dünya'da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu değişim farklı, bunlar 2023'ün ayak sesleridir" şeklinde konuştu. 



Milli gelir seviyesini daha ileri götürmek gerektiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı "Artık ekonomide taaruza geçiyoruz. İleri teknoloji ve sanayide bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin temek hak ve özgürlükler noktasında çok ileri olduğunu söyledi ve "Bu karalama kampanyalarına sakın aldanmayın. Türkiye'nin Kürt sorunu artık yoktur. Biz inkar ve asilimasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık ve yaratılanı yaradandan ötürü sevdik. Ülkemizde Türk kardeşim de sorunu vardır, Kürt kardeşimin de sorunu vardır, Çerkezi'nin de, Roman'ının da, Boşnak'ının da, Arnavutun'un da sorunu vardır. Öyleyse mesele birileri ülkemizi bölmenin derdi içinde. Biz dayanışma içinde olarak buna da fırsat vermeyeceğiz" ifadesinde bulundu. 



Yurtdışı oy kullanımında randevu sisteminin kaldırıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı gurbetçi vatandaşları "Geçen seçimde yurtdışında oy kullanma oranı yüzde 25 civarındaydı. Sandık bizim namusumuzdur diyerek oy hakkınız kullancaksınız" sözleriyle oy kullanmaya davet etti.  



BURAK ORTAHAMAMCILAR 




 


Bu haber 786 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Samsun'da caddeye düşen İHA bakın hangi ülkeye ait
Gündem

Samsun'da caddeye düşen İHA bakın hangi ülkeye ait

Doğu Haber gazetesi, Türkiye'nin Samsun kenti semalarında düşen kimliği belirsiz insansız hava aracının Ukrayna'ya ait olduğunu bildirdi.

Habervitrini12813 Görüntüleme
Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo
Gündem

Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo

Bu yıl dünyada meteorolojik karakterli doğal afetlerde artış bekleniyor. Yangınlar, seller, fırtınalar ve aşırı sıcaklıkların birçok bölgede etkili olacağı öngörülürken, Türkiye’ye etkileri de merak konusu oldu. 

Habervitrini10783 Görüntüleme
Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez
Gündem

Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı. Gençlerin, Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirten Erdoğan, "Fatih’i bir kılıçtan ibaret sananlar bilsinler ki Fatih ölmüştür ama Fatih’in ruhu ölmez, Fatih’in ruhu ebedi kalacaktır" dedi.

Habervitrini10083 Görüntüleme
Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi
Gündem

Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi

Filiz Eryılmaz, piyasaların Orta Doğu’daki savaşın kısa süreceği yönündeki iyimserliği geride bırakarak olumsuz senaryoya geçtiğini söyledi. ABD’de güçlü enflasyon ve yüksek faiz beklentisinin altın ve gümüşü baskıladığını belirtti. Muhtemel “pazartesi” senaryosunda ise riskli varlıklardan kaçış ve satış baskısının artabileceğini ifade etti.

Habervitrini13322 Görüntüleme