Erdoğan'dan idam sürprizi..

2 dk okuma
Erdoğan'dan idam sürprizi..

Hızlı Özet

İdam kararının gündeme gelebileceğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:






Erdoğan: İdam konusu tartışmaya açılabilir



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pınar Gültekin kararıyla ilgili, "Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir" dedi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya'da gerçekleşen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi sonunda gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pınar Gültekin'i öldüren Cemal Metin Avcı'nın aldığı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının haksız tahrik indirimi uygulanarak 23 yıla düşürülmesi kararını değerlendirdi.



"Parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım"



İdam kararının gündeme gelebileceğini belirten Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:



"Bu konu ile ilgili olarak Devlet Bey’in de zaten bir açıklaması olmuştu. İdam konusu ülkemizin yeniden gündemine gelebilir ve bu tartışmaya açılabilir. Tabi Pınar Hanım’ın ölümü rastgele bir ölüm de değil. Tamamen burada bir vahşet söz konusu. Bu vahşet bu millete yakışmaz. Böyle bir şeye katlanmamız da mümkün değil. Bunun için de gerekli müzakereleri, tartışmaları Adalet Bakanım ile de yaptık, bunları konuştuk. Gerekirse bu tekrar gündeme getirilerek tartışma konusu haline gelmeli. Bu tartışmadan ne çıkar bunu görmeliyiz. Ardından da çıkan neticeye göre bir adım atılabilir. Çünkü Pınar Hanım’ın durumunun benzeri birçok vahşetler var. Bunlar hakikaten böyle yenilir yutulur şeyler değil. Onun için burada da bu işin müzakeresi tartışmaları hepsi yapılır. Tabii bu bir anayasa değişikliği gerektiren de bir konu. Daha önce de söylemiştim, burada Adalet Bakanlığımızın yaptığı çalışmada parlamento böyle bir karar alması halinde ben böyle bir kararı onaylarım."



Kaynak: TRT Haber




Bu haber 1033 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

TUSAŞ'ın milli motor fabrikasında büyük yangın
Gündem

TUSAŞ'ın milli motor fabrikasında büyük yangın

Eskişehir'de TEI fabrikasında korkutan yangın..

Habervitrini12267 Görüntüleme
Kılıçdaroğlu'ndan gece yarısı operasyon
Gündem
#istanbul#Beylikdüzü#Silivri

Kılıçdaroğlu'ndan gece yarısı operasyon

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul teşkilatında önemli bir gelişme yaşandı. Aralarında Başakşehir, Büyükçekmece ve Kadıköy'ün de bulunduğu 7 ilçenin başkanı ve yönetim kurulu, parti kimliğiyle örtüşmeyen faaliyetlerde bulundukları ve farklı bir siyasi yapılanma hazırlığına katıldıkları gerekçesiyle vazifelerinden alındı. Görevden alınan başkanlar hakkında disiplin süreci de başlatıldı.

Habervitrini9307 Görüntüleme
Orta Doğu'da Gerilim Zirvede: İran'dan Erbil ve Bahreyn'e Füze ve İHA Saldırısı
Gündem
#Orta Doğu#İran#Irak

Orta Doğu'da Gerilim Zirvede: İran'dan Erbil ve Bahreyn'e Füze ve İHA Saldırısı

İran'ın, insansız hava araçları ve balistik füzelerle Bahreyn ve Irak'ın Erbil kentine yönelik saldırılar düzenlemesiyle Orta Doğu'da tansiyon yeniden yükseldi. ABD ile İran arasındaki misillemeler, bölgedeki çatışma riskini artırıyor.

Habervitrini9056 Görüntüleme
Pentagon'un İran Operasyonları Bütçeyi Eritiyor: Pentsgon panikte
Gündem
#İran#Dünya#ekonomi

Pentagon'un İran Operasyonları Bütçeyi Eritiyor: Pentsgon panikte

Washington Post'un haberine göre, ABD'nin İran'a yönelik askeri faaliyetleri Pentagon bütçesini tüketme noktasına getirdi. Savunma Bakanı Pete Hegseth'in Kongre'den acil ek ödenek talep etmesi beklenirken, Beyaz Saray'ın 67 milyar dolarlık talebinin ise anlaşmazlıklar nedeniyle beklemede olduğu bildirildi.

Habervitrini10804 Görüntüleme