Erdoğan elektrik kesintilerinin faturasını kesti!.. Görevden aldı

1 dk okuma
Erdoğan elektrik kesintilerinin faturasını kesti!.. Görevden aldı

Hızlı Özet

Enerji fiyatlandırma esaslarını tespit etmek, kamu yararı ve piyasa ihtiyaçlarını dikkate alarak tüketicilere yapılan her türlü enerji satışında taban ve tavan fiyatlarını belirlemek ve uygulanmasını denetlemek.






Enerji Bakanlığı'nda Isparta depremi! Erdoğan o ismi görevden aldı



Isparta'da günler süren elektrik kesintisi sonrası Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın'ı görevden aldı.



Isparta'da günler süren elektrik kesintilerinin ardından ve kademeli elektrik tarifesi kararı ile yüksek elektrik faturaları tartışmasının sürdüğü sırada Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın'ı görevden aldı.



Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yer aldı.



Öte yandan, Enerji İşleri Genel Müdürlüğü'nün, bakanlığın internet sitesinde sıralanan görevlerinden bazıları şöyle:



"Enerji kaynaklarının ve enerjinin plan ve programlara uygun miktar ve evsafta üretilmesi, nakli ve dağıtımı için gerekli tedbirleri almak ve aldırtmak,



Enerji kaynaklarının üretim, iletim ve dağıtım tesislerinin milli menfaatlere ve modern teknolojiye en uygun şekilde kurulmaları ve işletilmeleri için gerekli tedbirleri almak ve aldırtmak,



Enerji fiyatlandırma esaslarını tespit etmek, kamu yararı ve piyasa ihtiyaçlarını dikkate alarak tüketicilere yapılan her türlü enerji satışında taban ve tavan fiyatlarını belirlemek ve uygulanmasını denetlemek."




Bu haber 2356 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo
Gündem

Tarihin en güçlü 'süper El Nino'su geliyor! Türkiye için korkutan senaryo

Bu yıl dünyada meteorolojik karakterli doğal afetlerde artış bekleniyor. Yangınlar, seller, fırtınalar ve aşırı sıcaklıkların birçok bölgede etkili olacağı öngörülürken, Türkiye’ye etkileri de merak konusu oldu. 

Habervitrini10696 Görüntüleme
Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez
Gündem

Erdoğan'dan gençlere mesaj: Fatih’in ruhu ölmez

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Turka Kocaeli Stadyumu önünde vatandaşlara hitap etti. Terörsüz Türkiye'nin hedefinde kararlılık vurgusu yapan Erdoğan "Terörsüz Türkiye hedefimizin menzilinde sizlerin (gençler) huzuru ve esenliği var. Terörle mücadele için harcanan kaynaklar artık eğitime, bilime, üretime, istihdama, ulaştırmaya, teknolojiye harcansın istiyoruz. Terörün tamamen devre dışı kaldığı yeni dönemde gençliğin eyvahı olmadığı gibi kimseye eyvallahı da olmayacak" ifadelerini kullandı. Gençlerin, Türkiye'nin lokomotifi olduğunu belirten Erdoğan, "Fatih’i bir kılıçtan ibaret sananlar bilsinler ki Fatih ölmüştür ama Fatih’in ruhu ölmez, Fatih’in ruhu ebedi kalacaktır" dedi.

Habervitrini10036 Görüntüleme
Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi
Gündem

Altın ve gümüş baskı altında! Pazartesi uyarısı geldi

Filiz Eryılmaz, piyasaların Orta Doğu’daki savaşın kısa süreceği yönündeki iyimserliği geride bırakarak olumsuz senaryoya geçtiğini söyledi. ABD’de güçlü enflasyon ve yüksek faiz beklentisinin altın ve gümüşü baskıladığını belirtti. Muhtemel “pazartesi” senaryosunda ise riskli varlıklardan kaçış ve satış baskısının artabileceğini ifade etti.

Habervitrini13264 Görüntüleme
Kocaeli'de muhteşem koreografi..Mazide kökümüz istikbalde müjdemiz var
Gündem

Kocaeli'de muhteşem koreografi..Mazide kökümüz istikbalde müjdemiz var

Turka Kocaeli Stadyumu'nda AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları tarafından organize edilen 'Bir Gençlik Şöleni'ne Başkan Recep Tayyip Erdoğan iştirak etti. On binlerce gencin yer aldığı etkinlik, tribünleri kaplayan çok parçalı bir koreografi ve yüzlerce dron kullanılarak yapılan bir gösteri ile öne çıktı.

Habervitrini9930 Görüntüleme