Erdoğan: Fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır

4 dk okuma
Erdoğan: Fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır

Hızlı Özet

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimlik siyaseti, köken siyaseti, meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşıyan fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır." ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında, Terörsüz Türkiye vurgusu yaptı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen 4. Türkiye Gençlik Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimlik siyaseti, köken siyaseti, meşrep ve mezhep farklılıklarını kaşıyan fitne siyaseti dönemi, artık kapanmıştır." ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasında, Terörsüz Türkiye vurgusu yaptı.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye Gençlik Zirvesi, 4.kez gerçekleşti.

Zirveye katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı.

Burada yaptığı konuşmasında, "Önümüzdeki dönemde önce terörsüz Türkiye'ye ardından da Terörsüz bölgeye vasıl olacağız." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bizi bölemez." diyerek bölücülüğe karşı kararlı duruşunun altını çizdi.

"KİMSE KİRLİ ELLERİNİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE UZATAMAZ"

Erdoğan'ın, teröre geçit vermemekte kararlı olduklarını vurguladığı açıklamalarında satır başları şunlar:

Kimlik siyaseti, köken siyaseti, fitne siyaseti dönemi artık kapanmıştır. Kimse bizi bölemez. Kimse kirli ellerini birlik ve beraberliğimize uzatamaz.

Önümüzdeki dönem de önce Terörsüz Türkiye'ye ardından da Terörsüz bölgeye vasıl olacağız.

“ÜLKEMİZ GENÇLERİMİZİ TERÖR ÖRGÜTLERİNİN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ”

Gençler, sizin hayallerinizi gerçekleştirmeniz bizim en büyük arzumuzdur. Yasakçı anlayışı, tek tipçi uygulamaları tarihin çöp sepetine yolladık. İmam Hatiplerin Meslek Liselerinin maruz bırakıldığı adaletsizliğe son verdik. Eğitim de siyaset de teknoloji de gençlerimize alan açtık. Üniversite yurtlarımızın sayısını artırdık.

Ülkemiz gençlerini suç örgütlerinin, terör örgütlerinin, çıkar şebekelerinin insafına bırakmamakta kararlıyız.

“NİCE ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN BERABER GELDİK”

İstanbul'da sizlerle olmanın memnuniyetini duyuyorum. Platformumuzu, gençlerin aile algısı, evlilik kurumuna bakışları, çocuk sahibi olma konusundaki düşünceleri ve devletimizin aile politikalarına ilişkin görüşlerini içeren araştırması dolayısıyla da tebrik ediyorum.

Sizlerle en son 2 yıl önce bir araya gelmiş ahtimizi ve kavlimizi yenilemiştik. Ahde vefanız için azminiz için bilginizle ferasetli duruşunuzla bu ülkeye sahip çıktığınız için hepinize şükranlarımı sunuyorum.

Nice zorluğun, ihanetin üstesinden beraberce geldik. Birçok alanda sessiz devrim niteliğindeki hamleleri birlikte yaşadık. Ahlaklı bir gençlikle yol yürümeyi nasip eden rabbime hamdediyorum.

“TÜRKİYE YÜZYILI'NA GENÇLERLE YÜRÜYECEĞİZ”

Biz büyük davaların bir araya getirdiği kadrolarız. Asra istikamet çizeceğimiz Türkiye Yüzyılı hedeflerimize beraber yürüyeceğiz. Barışın, huzurun, refahın hüküm sürdüğü, bölgesine ve dünyaya yön veren bir Türkiye'yi sizlerle inşa edeceğiz. 86 milyonun bir arada barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşadığı müessir, müreffeh bir ülkeyi sizlerle birlikte yükselteceğiz.

Bizi köken, kimlik, meşrep ve mezhep üzerinden ayrıştırmaya çalışanlara inat, bir olmuş, birlik olmuş, kenetlenip tek millet olmuş, terörsüz Türkiye'yi yani en büyük eserimizi inşallah sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz. İşte o zaman ülkemizin önünde yepyeni bir sayfa açılacak. O sayfaları hep birlikte yazacağımız destanlarla dolduracağız. O sayfaların her bir kenarını dostluk türküleriyle, kardeşlik şiirleriyle, İstiklal ve İstikbal ruhu ile süsleyeceğiz.

"TEKNOFEST GENÇLİĞİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR"

Medeniyetimizin ihtişamını ülkemizin gençleri temsil ediyor, siz temsil ediyorsunuz. Cumhurbaşkanı olarak ülke ve millet sevdalısı tüm gençlerimizle gurur duyuyorum. Burada bir kez daha görüyorum ki; TEKNOFEST gençliği maşallah gümbür gümbür geliyor. Genç mühendislerimiz savunma sanayiinde destan yazıyor.

“BİZ İDEOLOJİK AT GÖZLÜKLERİYLE DE MÜCADELE ETTİK”

Eserlerimizle, projelerimizle, kahraman ecdadımıza layık olmaya çalışıyoruz. Fatih Sultan Mehmet Han sadece İstanbul'u değil fetih ruhunu da emanet etti. Zorluklar ne kadar çetin olursa olsun yılmamayı biz ecdadımızdan öğrendik. Adanmışlığın önünde hiçbir engelin duramayacağını biz ecdadımızdan öğrendik. Hakkı haykırmayı biz ecdadımızdan öğrendik.

Şunu da ifade etmek isterim; biz sadece vesayetle yasaklarla ve baskıcı zihniyetle mücadele etmedik. Aynı zamanda önyargılarla ideolojik at gözlükleriyle de mücadele ettik.

“CHP ZİHNİYETİ, TARİHİ REDDİ MİRAS YAPTI”

CHP zihniyeti, milletimizin asırlara sari mazisini sahiplenmek yerine, reddi miras yaparak bu ülkenin tarihini 100 yılla sınırlandırdı. Geçmişe sırtımızı dönmemiz istendi. Yanlış politikalarla milletimiz tarihsiz hale getirilmek istendi. Elifbaların suç aleti sayıldığı utanç verici yıllar yaşadık.

Bizi ruh kökümüzden koparmak amacıyla her yolu denediler. Maalesef bu politikalarında belli bir ölçüde muvaffak da oldular. Biz Sultan Alparslan, Fatih deyince birileri hemen rahatsız oluyor.

İslamsız Türk dediğimiz için şahsımızı hedef aldılar. Bizi insafsızca eleştirdiler. Biraz tarihe baksalar şu hakikatleri net biçimde görecekler. Asırlar boyunca adalet dendiğinde akla biz geldik. Vicdan ve merhameti yeryüzüne Allah'ın izniyle biz yaydık.

“BİZ BU ÜLKEDE YOLCU DEĞİL, HANCIYIZ”

Yapamazsınız diyenlere kulak asmayacak, tuzaklarına düşmeyeceksiniz.

"Fatih’in çocukları, siz güneşin batmasından korkar mısınız? O bir vehimdir ve muvakkattir. Yarın sabah güneş mutlaka doğacaktır. O halde güneşi batırdık, batıracağız diyenlerden de korkmayın" Biz bu ülkede yolcu değil, hancıyız. Biz burada ev sahibiyiz. Burada doğduk, burada büyüdük, burada yaşıyoruz.

“BİZE ÖMÜR BİÇENLER OLDU, ŞİMDİ NEREDELER?”

Bize gazetelerden ömür biçenler oldu. Bize had bildirmeye çalışanlar çıktı. Şimdi onların hiçbirisi yok, neredeler? Arkalarına bakmadan kaçıp gittiler. On binlerce km ötede son nefeslerini onursuz şekilde verdiler. Ama biz buradayız. Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Emri hak vakıf olana kadar yine burada olacağız. Gençler, hilalin gölgesinde yaşamaya devam edeceğiz. Her karışında bir yiğit yatan bu ülke bizim vatanımız.

Zirveyi düzenleyenlere tekrar teşekkür ediyorum. Programa teşrif eden Sivil Toplum Kuruluş'larımıza, değerli misafirlerimize, siz kıymetli gençlere teşekkür ediyorum.

Bu haber 580 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Ardahan Valisi Çiçekli'nin 6 Aylık Görev Süresinin Ardındaki Sır Perdesi
Gündem
#siyaset#Ardahan Valiliği#Aydın

Ardahan Valisi Çiçekli'nin 6 Aylık Görev Süresinin Ardındaki Sır Perdesi

Mehmet Fatih Çiçekli'nin Ardahan Valiliği görevine son verilmesi, kamuoyunda bisiklet kıyafeti nedeniyle 'Tiktokçu Vali' eleştirilerine bağlandı. Ancak iddialar, meselenin ardında yerel siyaset ve bürokrasi arasındaki bir nüfuz mücadelesinin yattığını işaret ediyor.

Habervitrini13708 Görüntüleme
Rezil rüşvet konuşmaları... Narkotik Tırı İçin 270 Bin Euroluk Rüşvet Pazarlığı
Gündem

Rezil rüşvet konuşmaları... Narkotik Tırı İçin 270 Bin Euroluk Rüşvet Pazarlığı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma, suç örgütlerine bilgi sızdıran kamu görevlilerini ortaya çıkardı. İstanbul merkezli 12 ilde yapılan operasyonlarda, aralarında gümrük ve emniyet mensuplarının da bulunduğu 27'si memur toplam 50 kişi yakalandı. Yapılan incelemelerde, uyuşturucu yüklü bir tırın gümrükten geçirilmesi için 270 bin Euro rüşvet istendiği mesajlaşmalarla kanıtlandı.

Habervitrini11544 Görüntüleme
ASELSAN'dan "Güvenden Gurura" belgeseli
Gündem

ASELSAN'dan "Güvenden Gurura" belgeseli

ASELSAN'ın ambargoların ardından başlayan ve yarım asrı aşan teknolojide bağımsızlık yolculuğu, 4 bölümden oluşan "Güvenden Gurura" belgeseliyle şirketin YouTube kanalında yayımlandı.

Habervitrini11015 Görüntüleme
Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti
Gündem

Türkiye'de geçen ay 149 şiddetli meteorolojik olay kayıtlara geçti

Ülke genelindeki 220 meteoroloji gözlem istasyonundan elde edilen verilere göre, geçen ay etkili olan gök gürültülü sağanaklara birçok bölgede dolu eşlik etti.

Habervitrini12182 Görüntüleme