Ermenistan'dan açıklama: Savaşa hazırlanıyoruz

1 dk okuma
Ermenistan'dan açıklama: Savaşa hazırlanıyoruz

Hızlı Özet

Azerbaycan'ın kaybının Ermenistan'dan fazla olduğunu iddia eden Arutyunyan, "Azerbaycan'ın 20'den fazla İHA'sı, 25-30 askeri aracı vuruldu, Azerbaycan ordusu yüzlerce kayıp verdi. Bizim de onlarca can kaybımız var" diye konuştu.






Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Başdanışmanı Vagarşak Arutyunyan bölgede gerilimi tırmandıracak bir açıklamada bulundu. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ krizi nedeniyle uzun süreli savaşa hazırlandığını söyleyen Arutyunyan küstah sözler sarfederek yaşanan gerilimden Türkiye'yi sorumlu tuttu.



Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın Başdanışmanı Vagarşak Arutyunyan, bölgede yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamada bulundu. Uzun süreli bir savaşa hazırlandıklarını belirten Arutyunyan küstah sözler sarfederek bölgede yaşanan gerilimden Türkiye'yi sorumlu tuttu.



Arutyunyan, bölgede huzursuzluk ortamı oluşturan ve ateşkesi bozan tarafın Ermenistan olmasına rağmen Türkiye'yi suçladı. Bölgedeki ana aktörün Türkiye olduğunu ileri süren Arutyunyan, "Ankara jeopolitik çıkarlarını gözetiyor" dedi.



Azerbaycan'ın kaybının Ermenistan'dan fazla olduğunu iddia eden Arutyunyan, "Azerbaycan'ın 20'den fazla İHA'sı, 25-30 askeri aracı vuruldu, Azerbaycan ordusu yüzlerce kayıp verdi. Bizim de onlarca can kaybımız var" diye konuştu.




Bu haber 521 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!
Dünya

Trump: Netanyahu ABD'de asla tutuklanmayacak!

New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için kente gelmesi halinde Netanyahu'nun tutuklanması gerektiği yönündeki açıklaması tartışma çıkardı. ABD Başkanı Trump ise İsrail Başbakanı'na sahip çıkarak, "ABD'de bulunduğu süre boyunca hiçbir şekilde tutuklanmayacak" ifadelerini kullandı.

Habervitrini12012 Görüntüleme
Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı
Dünya

Yunan gemileri isabet aldı! Hürmüz Boğazı'nda yangın çıktı

Hürmüz Boğazı'ndan Umman kara sularını kullanarak geçmek isteyen 2 Yunan gemisi isabet aldı. Atina yönetimi gemilerin birinde yangın çıktığını bildirdi. İran ise gemilerin su yolunda bulunan mayınlara çarparak infilak ettiğini belirtti.

Habervitrini11206 Görüntüleme
Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu
Dünya

Yunan Bakan haddini aştı! Türkiye'yi hedef alıp provokasyona soyundu

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yıl dönümünde Türkiye’yi hedef alan küstah bir paylaşıma imza attı. Barış Harekâtı’nı "işgal" olarak niteleyen Yunan Bakan, "Yunan ordusu için Kıbrıs yakındır" sözleriyle Ege ve Doğu Akdeniz'de açıkça provokasyona soyundu.

Habervitrini14176 Görüntüleme
İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi
Dünya

İran'da korkutan deprem! Irak'tan da hissedildi

İran son dakika bir depremle sallandı. İran'ın Kirmanşah şehrinde, 5,2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İran-Irak sınırında gerçekleşen deprem, Irak'tan da hissedildi.

Habervitrini13022 Görüntüleme